Latviešu motoekspedīcija šķērsojusi pasaulē augstāko kalnu pāreju Himalajos (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latviešu motoekspedīcija ar Indijā ražotiem motocikliem «Royal Enfield» šķērsojusi pasaules augstāko kalnu pāreju Indijas Himalajos, informēja studijas «Qfilma» pārstāve Aiga Balode.

Pārdrošā un sarežģītā ceļojumā pa Himalaju kalniem devies viens no televīzijas raidījumu cikla «1000 jūdžu ekspedīcijas» ilggadējiem dalībniekiem Harijs Sils ar savu komandu.

Vakar, 27.jūnijā, motoekspedīcija savā desmitajā brauciena dienā, veicot sarežģītu kalnu posmu, pa pasaules augstāko kalnu ceļu, šķērsojusi 5602 metrus augsto Khardung La kalnu pāreju, kas ir augstākā motorizētā transporta kalnu pāreja pasaulē.

Motoekspedīcija startēja 18.jūnijā Manali, un tajā piedalās seši Latvijas dalībnieki - Jānis Čaune, Jānis Lazdāns, Andris Balodis, Jānis Stepanovs, Juris Paulovičs un Harijs Sils. Ekspedīcijas dalībnieki brauc ar Indijā ražotiem motocikliem «Royal Enfield», kuru jauda ir tikai 18 zirgspēki.

Desmit dienu laikā ekspedīcijas dalībnieki veikuši 1220 kilometrus, veiksmīgi šķērsojuši septiņas kalnu pārejas, no kurām četras bija augstākas par 5000 metriem virs jūras līmeņa. Ir izbraukti ļoti sarežģīti un bīstami kalnu ceļu posmi, kā arī pārvarētas vairākas kalnu upes un ceļu aizgruvumi. Motocikli, neskatoties uz mazo motora jaudu, ir ļoti izturīgi un piemēroti braukšanai augstkalnu apstākļos, vēstīja Balode.

Patlaban motoekspedīcija ir sasniegusi Lehu, kas ir «mazās Tibetas» galvaspilsēta. Neskatoties uz kalnos pārvarētajām grūtībām ekspedīcijas dalībnieki jūtas labi un arī ar motocikliem nav nopietnu tehnisku problēmu. Tālākais ekspedīcijas maršruts vedīs uz Kašmiru un pēc tam pa Himalaju priekškalnēm atpakaļ uz Manali.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu