Āboltiņa pieļauj, ka aiz Bērziņa atkāpšanās stāv citas intereses (155)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Aiz tieslietu ministra Gaida Bērziņa lēmumu par atkāpšanos no amata varētu būt kādas citas intereses, ne ministra minētās domstarpības ar premjeru jautājumā par ebreju kopienas bijušajiem īpašumiem, ceturtdien intervijā LTV raidījumam «Labrīt, Latvija!» sacīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa («Vienotība»).

«Tie scenārija autori ir kaut kur ārpusē, negribu minēt un katrā ziņā gan jau agri vai vēlu tas būs skaidrs, kāpēc un kas, kā ir noticis. Taču es vēlreiz gribu atgādināt, ka es to uzskatu par bezatbildīgu rīcību pret valsti,» sacīja Āboltiņa.

Pēc viņas teiktā, Bērziņa lēmums ir bezatbildīgs, jo šobrīd valdībai ir jābūt stabilai un jāvelta visas pūles, lai paātrinātu ekonomikas atkopšanos.

Āboltiņa apgalvoja, ka tieslietu ministram bija uzdots tehnisks darbs - sagatavot ebreju kopienai iepriekš piederošo īpašumu sarakstu, lai saprastu to juridisko statusu, taču nevienā momentā nav bijis runāts, ka tūlīt kādam ko kompensēs vai atdos.

Tāpat viņa uzkata, ka runāt par nestabilitāti un citām koalīcijām šobrīd ir pāragri.

Jau vēstīts, ka tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (Nacionālā apvienība) trešdien paziņoja par atkāpšanos no amata, to pamatojot ar nesaskaņām starp viņu un premjeru Valdi Dombrovski jautājumā par ebreju kopienas bijušajiem īpašumiem.

Gan premjers, gan Nacionālās apvienības pārstāvji gan atzinuši, ka tas valdības stabilitāti neietekmēs un nav plānotas izmaiņas koalīcijā.

Komentāri (155)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu