Jāņi un svētku rotājumi Rīgā izmaksās ap 100 000 latu (7)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jāņu svinības un rotājumi Rīgā pašvaldībai izmaksās apmēram 100 tūkstošus latu, informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā.

Līgo svētkiem Rīgas pašvaldības budžetā atvēlēti 120 000 latu - svinībām krastmalā 100 tūkstoši, bet pasākumam Dzegužkalnā 20 000 latu. pasākumam Dzegužkalnā. Finansējums paredzēts satiksmes slēgšanai, drošības garantēšanai, kārtībai un teritorijas uzkopšanas pakalpojumu segšanai, mākslinieciskajai programmai nodrošināšanai, teritorijas iekārtošanai, nožogošanai.

Taču dome norāda, ka precīzas pasākuma izmaksas varēs pateikt pēc svētkiem, kad būs pieejamas visas ar svētku tapšanu un īstenošanu saņemtās finanšu atskaites.

Līgo svētku noskaņa Rīgā sāksies 19. jūnijā ar ielīgošanas pasākumu programmu Rīgas centrā un apkaimēs, tajā skaitā notiks arī tradicionālais Zaļu tirgus 22. jūnijā, bet 23. jūnijā Līgo svētki Rīgā notiks gan 11. novembra krastmalā, gan Dzegužkalnā.

Krastmalā svinības notiks uz trim skatuvēm - tautas tradīcijas kopā ar folkloras kopu «Ceiruļeits» , Raimonda Paula lieluzvedums «Līgo Rīga» kopā ar ceremoniju orķestri «Miers un Bēziņš», kori «Kamēr», tautas deju ansambli «Rotala», dziedātājiem un aktieriem Viktoru Lapčenoku, Žoržu Siksnu, Gunti Veitu, Valteru Frīdenbergu, Mariju Bērziņu, Andri Bērziņu, Jāni Paukštello, Hariju Spanovski un citiem. Pasākumā dziedās un spēlēs arī Liene Candy, Normunds Rutulis, grupas «Labvēlīgais tips», «Sīpoli» «Turaidas roze», «6. jūdze» un citi.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu