Izgāzušās labējo sarunas par kopīgu startu Rīgas domes vēlēšanās (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izgāzušās labējo partiju sarunas par startu Rīgas domes vēlēšanās vienotā blokā, ziņo telekompānijas «TV3» ziņas. Labējās partijas nesen uzsāka sarunas par kopīga saraksta veidošanu, taču vienošanās nav panākta.

Saeimas deputāts Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK) norāda, ka koalīcijas veidošana ar «Saskaņas centru» (SC) pēc vēlēšanām nekādā gadījumā nebūtu pieļaujama, taču valdības koalīcijas partneri šādam nosacījumam nav piekrituši.

«Vienotība» turpina veidot priekšstatu, ka sarunas par vienota labējo partiju saraksta veidošanu turpinās, arī Reformu partijas līderis Valdis Zatlers aicina nesteigties ar secinājumiem.

Kā ziņo «TV3» ziņas, tikmēr SC un Rīgas vicmēra Andra Amerika politiskais spēks «Gods kalpot Rīgai» vēlēšanās varētu startēt vienotā blokā. Amerikam sarakstā paredzēts otrais numurs pēc Rīgas mēra Nila Ušakova (SC).

Maija beigās nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) valde nolēma aicināt Valda Dombrovska (V) valdības koalīcijas partnerus pēc nākamgad gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām veidot koalīciju arī Rīgas domē, informēja VL-TB/LNNK Saeimas frakcijas vecākais konsultants Jānis Iesalnieks.

Koalīcija būtu jāveido, «neiesaistoties nekāda veida sarunās par koalīcijas veidošanu ar Latvijai nelojālo SC», tādējādi atbilstoši nobriedušās demokrātijās raksturīgai paražai dodot Rīgas iedzīvotājiem skaidru vēsti, ka pēc vēlēšanām tos negaida nepatīkami pārsteigumi, uzsvēra Iesalnieks.

Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars norādīja, ka SC ar atbalstu divvalodības referendumam ir apliecinājis sevi kā Latvijas valstiskumam naidīgu spēku, kura redzējums par Latvijas attīstību ir diametrāli pretējs Latvijas kā neatkarīgas un demokrātiskas valsts jēgai.

«Latvijas galvaspilsēta Rīga nedrīkst kļūt par pretlatvisku salu Latvijas sirdī. Nesenais gadījums ar 9.maija svinību iekļaušanu bukletā par Rīgu kā 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētu parāda, ka šāda bīstamība ir visai reāla,» uzskata Dzintars.

Rīgas domē koalīciju ar pārliecinošu vairākumu patlaban veido 24 domnieki no Rīgas mēra Nila Ušakova vadītā SC un 12 nu jau likvidētās partijas LPP/LC deputāti, kas tagad domē pārstāv Amerika jaundibināto reģionālo partiju «Gods kalpot Rīgai». Koalīciju parasti atbalsta arī divi SC pametušie deputāti.

14 «Vienotības» deputāti un astoņi «Demokrātiskie patrioti» Rīgas domē darbojas opozīcijā. «Demokrātisko patriotu» frakcija domē izveidojās no vairākiem «Pilsoniskās savienības» deputātiem, kas neatbalstīja partijas pievienošanos «Vienotībai».

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu