Izdod apjomīgāko karšu krājumu par Latviju (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Klajā laists Lielais Latvijas atlants, kas ir līdz šim apjomīgākais karšu krājums par Latvijas teritoriju, informēja karšu izdevniecībā «Jāņa sēta».

Teju 400 lappušu biezajā atlantā visa Latvija pirmo reizi apskatāma mērogā 1:100 000 (1 cm = 1 km), kas ir mazākais mērogs, kādā iespējams attēlot gandrīz visus Latvijā esošos ceļus un viensētas. Ceļu kopgarums šajā atlantā pārsniedz 122 000 kilometru. Visus ceļus kartogrāfi ir izbraukuši, nobraukto kilometru ziņā vairākkārt apvijot zemeslodi, norādīja izdevēji.

Atlantā kartēs atrodami vairāk nekā 100 000 vietvārdu. Līdzās visiem ciemu un ielu nosaukumiem atlantā atrodami vairāk nekā 55 000 mājvārdu. Kartes atspoguļo arī dabas un kultūrvēsturiskos objektus – dižkokus, alas, dižakmeņus, pilskalnus, kapsētas un baznīcas, pilsētu un ciemu plānos pirmo reizi ietverta arī kultūrvēsturiskā apbūve.

Izdevēji uzsvēra, ka izdevuma galvenā vērtība ir Latvijas teritorijas precīzais attēlojums, pat līdz tādām niansēm kā augstsprieguma elektropārvades līnijas, briežu dārzu robežas vai vietējai autosatiksmei pielāgotas pamestās dzelzceļa līnijas. Detalizētākā mērogā atlantā iekļauti Latvijas pilsētu un lielāko ciemu plāni, kopskaitā 113.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu