Lielbritānijā bez darba palikušie imigranti dzīvi velk skvotos (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/kaja_bilek

Jaunākie statistikas dati Lielbritānijā uzrāda nelielu bezdarba mazināšanos. Zīmīgi, ka 80% jauno darba vietu aizpildījuši tieši iebraucēji. Taču kopumā atrast darbu vienā no imigrantu sapņu zemēm joprojām ir grūti. Imigranti, arī latvieši, zaudējuši darbu, savu dzīvi nereti vada nelegālās mītnēs jeb skvotos, ziņo "baltic-ireland.ie".

Pagājušajā nedēļā Lielbritānijā atklātas 15 šādas nelegālās mītnes. Laikraksts "Daily Star Sunday" ziņo, ka bez darba palikušie iebraucēji dzīvo drausmīgos apstākļos nabadzīgās, nelikumīgi uzceltās būdās Londonā.

Grīnvičā laikraksta žurnālisti kādā skvotā sastapa 20 latviešu un poļu, kuri dzīvoja šaušalīgā postažā, gulēja "uz urīnā izmērcētiem matračiem", pa vidu postažai bijušas redzamas iebraucēju tuvinieku fotogrāfijas.

Kāds santehniķis no Latvijas žurnālistiem stāstīja, ka šajā skvotā dzīvo jau četrus mēnešus, kopš viņa sapnis pārvērties par murgu - bez darba vīrietis esot jau gadu. Lielbritānijā viņš ieradies pirms četriem gadiem. Taču sākusies lejupslīde, zaudējis darbu, mājvietu. Pārtiku skovta iemītnieki saņemot no kādas labdarības organizācijas, dušā ejot kādā dienas centrā bezpajumtniekiem. Latvijā viņam palikuši četri bērni, māja, taču neesot naudas, lai atgrieztos. Turklāt, tā kā esot nedrošība par nākotni, viņš nemaz arī nezinot, kas viņu tur vispār gaida. Vīrietis stāsta, ka PSRS laikā bijis profesionāls basketbolists, taču tagad palicis gandrīz bez jebkādām iespējām labākai dzīvei.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu