Priekšnieks kliedz un pazemo (96)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sxc.hu/Thoursie

Iestājos apsardzes firmā "ALFIN" aprīļa vidū, vēl nopriecājos, jo atradu darbu uzreiz pēc iepriekšējās darba vietas slēgšanas. Algai bija jābūt 28 Ls par diennakti. Nostrādājot pirmo maiņu, jau palika ne pārāk, jo izrādās, ka darba telpas nav.

Visu laiku jābūt uz ielas, un šogad vēl aprīlī bija auksts, tā ka dabūju pasalt. Pēc pāris maiņām mani pārcēla uz citu objektu Apūzes ielā 34., kur bija darba auto. Vienīgā problēma, ka nedarbojas:) Tā ka arī tur dabūju pārsalt.

Liels paldies vietējam dežurantam, kurš ielaida pie sevis, jo mašīnā, jau pa dienu sēžot, biju uzvilcis divus pārus bikšu un pārsalu tā vai tā.

Uz tekstu darba devējam ALEKSANDRAM NOVIKOVAM par to, ka nav piemēroti darba apstākļi, visu laiku bija aizbildinājumi, ka būs vai nu cits auto, vai šo saremontēs. Tā tur tas sarūsējis garāžā stāv vēl joprojām.

Iestājoties darbā, tika nodota darba grāmatiņa un vēlāk arī pases kopija (pasei beidzās termiņš un tika pasūtīta jauna pase), kā arī uzrakstīts iesniegums, bet darba līgums tā arī netika atvests.

Uz atkārtotiem lūgumiem atvest līgumu visu laiku bija aizbildinājumi, ka darba devējs ir aizmirsis to paņemt līdzi.

Par pirmo mēnesi (aprīli) saņēmu visu algu, cik bija jābūt, bet, kad pienāca jūnijs un bija jāsaņem par maiju, jau pirms Jāņiem (20. datumi) darba devējs visu laiku teica, ka naudas nav un būs pēc Jāņiem, un kas tie par svētkiem un kamdēļ uz tiem vajag naudu, neskatoties uz to, ka sākumā bija runāts, ka nauda būs katra mēneša 15.datumā, jo objekts ir saistīts ar banku un banka vienmēr maksājumu veiks laicīgi.

Nu un tā pirms Jāņiem tika atvesti uz objektu 100 Ls un 100 Ls pēc Jāņiem. Un palika vēl parādā 52 Ls par maiju. Ejot jūlijam, par algu pat nebija nekādas runas no darba devēja puses. Pienākot 9.jūlijam, atbrauca kārtējā pārbaude uz darbu un izteica rājienu, ka nav ievērota darba forma, lai gan ar pārinieku sēdējām pārinieka mašīnā, kurai aizmugurē ir notonēti logi un ārā gaisa temperatūra bija ap 30 grādiem pēc Celsija.

Es sēdēju baltā T-kreklā, un, veicot apgaitu pa objektu, uzvilku melnu jaku, kura bija paņemta līdzi, lai pa nakti nebūtu auksti. Atbrauca priekšnieks ALEKSANDRS NOVIKOVS un sāka lamāties, kāpēc nav pēc formas (lai gan, kādam ir jābūt formas tērpam, informēts nav, vienīgi ir iedotas melnas bikses, kuras pēc aiziešanas tika atdotas un bija par 3-4 izmēriem lielākas nekā mans) un, ja es nevaru sev atļauties melnu T-kreklu, tad viņš man to nopirks.

Tas viss tādā pazemojošā formā. Tajā pašā brīdī, ka alga jāsamaksā, galīgi bija aizmirsis.

Tā es nostrādāju līdz pulksten 23.30 un aizbraucu mājās, iepriekš visu laiku zvanot darba devējam uz mobilo telefonu divas stundas nepārtraukti no darba telefona. Pēc tam zvanīju darba devējam, lai varētu tikties un dabūt atpakaļ nodokļu grāmatiņu un algu. 

Pirmo reizi saņēmu atbildi, ka viņš strādājot. Kad piezvanīju nākamajā dienā, dabūju atbildi, ka pēc nodokļu grāmatiņas ir jābrauc pakaļ, jo tās nav uz vietas. Palūdzu, lai aizbrauc pakaļ, uz ko dabūju agresīvu atbildi, ka es nenoteikšu, ko un kā darīt.

Pēc tādas atbildes turpināt sarunu vēlēšanās nebija, aizgāju uz Darba inspekciju un uzrakstīju iesniegumu. Šodien saņēmu atbildi, ka lietas izskatīšana tiek pagarināta uz četriem mēnešiem no iesnieguma iesniegšanas brīža. Tad darba devējs Aleksandrs Novikovs gribēja iziet uz kompromisu, ka izmaksā līdz 5.datumam visu algu un es izņemu iesniegumu.

Kad piezvanīju pēc 5.augusta, lai uzzinātu, kā ar algu, dabūju atbildi, ka pēc nedēļas. Šodien piezvanot, atbildēja, ka pēc 20.datuma un ka naudas nav, un ka ap 20.datumu tikšot maksātas algas.

Ko man darīt un kā rīkoties, lai dabūtu nodokļu grāmatiņu un algu?
Imants

Lai uzzinātu, kā Imantam rīkoties, portāls TVNET sazinājās ar Valsts darba inspekciju. Lūk, ko skaidroja tās pārstāvis:

Komentāri (96)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu