Munkevicu atbrīvos par 50 000 latu drošības naudu (126)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jūrmalas pilsētas tiesa šodien nolēma vēl līdz 1.septembrim piemērot bijušajam Jūrmalas mēram Raimondam Munkevicam ("Jūrmala - mūsu mājas") kā drošības līdzekli apcietinājumu, savukārt pēc tam viņš tiks atbrīvots no apcietinājuma pret 50 000 latu drošības naudu, žurnālistus informēja prokurore Velta Zaļūksne.

Munkevica advokāts Aivo Leimanis žurnālistiem skaidroja, ka viņa klients no apcietinājuma var tikt atbrīvots uzreiz pēc tam, kad tiesas depozīta kontā tiks ieskaitīta minēta naudas summa.

Tiesnese ir saskatījusi apstākļus, kas dod viņai tiesības apcietinājumu nomainīt pret drošības naudu.

Bažas, ka brīvībā ietekmēs lieciniekus

Zaļūksne pauda bažas, ka, atrodoties brīvībā, Munkevics varētu ietekmēt lieciniekus. Leimanis gan norādīja, ka prokurores bažām nav pamata, jo tam neesot nekādu juridisku pierādījumu.

Leimanis sacīja, ka vēl nav zināms, kur ņemt 50 000 latu, taču šī nauda tiks meklēta pēc iespējas ātrāk.

Advokāts: nav pamata Munkevicu vairs turēt apcietinājumā

Jau ziņots, ka, pēc Leimaņa domām, pierādījumus pret Munkevicu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir savācis un nostiprinājis, arī apsūdzība jau ir celta, līdz ar to vairs nepastāv objektīvi iemesli, kādēļ viņa klientam vajadzētu atrasties apcietinājumā. "Kā zināms, pamatojums apcietinājumam bija nodrošināt netraucētu pierādījumu vākšanu. Tā kā tas ir izdarīts, tad nepastāv apcietinājuma pamats," iepriekš skaidroja advokāts.

Krimināllietu, kurā par kukuļdošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās apsūdzēts Munkevics un viņa partijas biedrs, bijušais "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes loceklis Normunds Pīrants, Jūrmalas tiesa pēc būtības ieplānojusi izskatīt no nākamā gada 31.janvāra līdz 18.februārim.

Munkevics un Pīrants ir apsūdzēti pēc Krimināllikuma 323.panta 2.daļas. Tajā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Liecības nesniedz

Prokurore Zaļūksne Munkevicam apsūdzību uzrādīja 2.jūlijā, bet Pīrantam - 1.jūlijā. Toreiz viņa sacīja, ka abi apsūdzētie izmanto savas likumā paredzētās tiesības un nekādas liecības nesniedz. Apsūdzību uzrādīšana notika cietumā.

Saskaņā ar KNAB iegūtajiem pierādījumiem abas minētās personas mēģinājušas nodrošināt sev labvēlīgu rezultātu Jūrmalas domes 20.maija sēdē paredzētajā balsojumā par pašvaldības vadītāja atbrīvošanu no amata, piedāvājot naudu un amatu kādam Jūrmalas pilsētas domes deputātam par noteiktu rīcību kukuļdevēju interesēs.

Par 5000 Ls mēģina nopirkt balsi?

Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka, mēģinot panākt vēlamo rezultātu domes balsojumā, vienam deputātam tika nodots kukulis 5000 latu apmērā.

Kā ziņots, Munkevics kopā ar Pīrantu 18.maija vakarā tika aizturēts kriminālprocesā par 5000 latu kukuļa piedāvāšanu partijas "Jaunais laiks" (JL) deputātei Ivetai Blauai, lai nodrošinātu kūrortpilsētas mēram labvēlīgu rezultātu 20.maijā gaidāmajā neuzticības balsojumā. 20.maija pēcpusdienā abi aizdomās turētie tika apcietināti, bet Munkevics - arī gāzts no mēra amata.

Komentāri (126)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu