Atrod jaunu maiju kalendāru - pasaules gals «atlikts» (241)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gvatemalā atrasts jauns maiju civilizācijas kalendārs, kas liek domāt, ka daudzu prognozētais pasaules gals tiek «atlikts» par septiņiem tūkstošiem gadu, raksta newsru.com.

Amerikāņu arheologi izrakumos atklājuši maiju kalendāru, kas tiek uzskatīts par šīs civilizācijas vissenāko. Tas ticis izgatavots 9.gadsimtā un nesatur nekādas norādes par draudošām «laika beigām» 2012.gadā.

Jaunais kalendārs atklāts maiju civilizācijas «mirušajā pilsētā» Gvatemalā, kura atrasta jau pirms aptuveni simts gadiem. 2001.gadā pētniecību tur sāka Bostonas Universitātes arheologa Viljama Saturno vadīta zinātnieku grupa. Tagad kādā ēkā «mirušajā pilsētā» atklāti jauni, iepriekš nezināmi sienu gleznojumi un freskas.

Tajos maiji detalizēti kalkulējuši Venēras un Marsa kustības ciklus, un no tiem var secināt, ka mūsu pasaule eksistēs vēl vismaz septiņus tūkstošus gadu.

Iepriekš zinātnieku vidū plašas diskusijas raisījis maiju kalendārs, kurā laika skaitīšana beidzas 2012.gada 21.decembrī. XIV-XV gadsimtā tapušajos rakstos maiji par tālākiem notikumiem pēc šā datuma vairs neko nerakstīja. Tas radīja visdažādākās teorijas, sākot ar jaunas ēras, beidzot ar pasaules gala prognozēšanu.

Kādā pētījumā noskaidrots, ka pasaules galu 2012.gada 21.decembrī gaida desmitā daļa planētas iedzīvotāju.

Komentāri (241)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu