Latviešu pretterorisma plāni - Lidmašīna, Kuģis un Objekts (96)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Valdība šodien slēgtajā sēdes daļā apstiprināja vairākus sagatavotos Latvijas pretterorisma plānus, kuriem izvēlēti visai skanīgi segvārdi. Tika apstiprināts rīcības plāns civilās aviācijas gaisa kuģu un objektu apdraudējumu gadījumā jeb pretterorisma plāns "Lidmašīna", kā arī rīcības plāns kuģu, ostu un ostas iekārtu apdraudējumu gadījumā jeb pretterorisma plāns "Kuģis".

Tika apstiprināts rīcības plāns arī sauszemes objektu apdraudējumu gadījumā jeb pretterorisma plāns "Objekts".

Atbildīgās amatpersonas un dienestu vadība plašākus komentārus žurnālistiem pēc sēdes nevēlējās sniegt, tādēļ pagaidām nav zināms, vai amatpersonas vēlējušās piešķirt minētajiem pretterorisma plāniem humora pieskaņu vai vienkārši nekas labāks tobrīd nebija padomā.

Varbūt būtu bijis labāk izvēlēties vārdus, kas neradīs sajukumu, ja kāda no atbildīgajām amatpersonām informēs citu par "Kuģi" vai par "Lidmašīnu", vai "Objektu" - ja nu kolēģis pārprot un saceļ trauksmi?

Drošības policijas (DP) Pretterorisma centra izstrādātie pretterorisma plāni "Kuģis", "Lidmašīna" un "Objekts" nosaka atbildīgo institūciju veicamos pasākumus gadījumos, ja teroristiskas darbības tiek vērstas pret kuģiem, ostām, ostu iekārtām, gaisa kuģiem, civilās aviācijas, sauszemes objektiem, vai arī šajos objektos sagrābti ķīlnieki, informēja Drošības policijā.

Šajos jau iepriekš apstiprinātajos plānos DP Pretterorisma centrs veicis korekcijas, ņemot vērā izmaiņas pretterorisma sistēmā iesaistīto institūciju vidū. Pretterorisma plānos veiktajām korekcijām ir precizējošs raksturs.

Pretterorisma plānu pārbaudei un pilnveidošanai, kā arī pretterorisma pasākumos iesaistīto institūciju reaģēšanas gatavības paaugstināšanai DP Pretterorisma centrs arī turpmāk plāno organizēt speciālas mācības un vingrinājumus, uzsvērts paziņojumā medijiem.

Komentāri (96)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu