"Priecājos par cerību nopelnīt ģimenei iztiku" (109)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Snapshots

Kas tevi visvairāk iepriecina? Lielākā daļa cilvēku portāla TVNET un "Snapshots" aptaujā atzina, ka šobrīd, atvaļinājumu laikā, visvairāk priecājas par trīs lietām - labajiem laika apstākļiem, ģimeni un atpūtu. Taču vienlaikus ļaudis Latvijā priecājas arī par dažādām praktiskām un fundamentālām lietām, piemēram, cerību nopelnīt ģimenei iztiku.

Visvairāk jeb 43% cilvēku priecājas par labajiem laika apstākļiem. Tikai nedaudz mazāk (42%) cilvēku vislielāko prieku gūst ģimenē, bet 38% ļaužu prieka avots ir atpūta.

"Tas, ka tūlīt būs atvaļinājums!:)" kāds cilvēks stāstījis par saviem prieka avotiem. Par esošu vai gaidāmu atvaļinājumu priecājas ļoti daudz cilvēku: "Tuvojošais atvaļinājums un labais laiks, un jauki nosvinētie Jāņi!"

Par atpūtu vispriecīgākie ir jaunieši vecumā no 15 līdz 19 gadiem (66%), kuri patlaban bauda vasaras brīvlaiku. Savukārt vecāka gadagājuma ļaudis visvairāk priecājas par labajiem laika apstākļiem.

Priecājas par bērniem un suņiem

Vismaz piektajai daļai aptaujāto prieka avots ir arī bērni (21%) un darbs (20%).

Interesanti, ka darbs vairāk prieka sagādā vīriešiem (27%) nekā sievietēm (13%).

Tāpat par darbu vairāk priecājas laucinieki (26%) nekā pilsētnieki - tikai 14% rīdzinieku un piektā daļa citu pilsētu iedzīvotāju visvairāk priecājas par darbu.

Prieks par dzīvi

Cilvēki aptaujā minējuši arī citus prieka avotus - tie pārsvarā saistīti ar nemateriālām lietām, piemēram, pati dzīvošana.

Tāpat prieku sagādā tuvie cilvēki, piemēram, "mans mīļotais cilvēks" vai "draugi un otrā pusīte". Iepriecina arī mājdzīvnieki un personīgie sasniegumi, piemēram, maģistra grāda iegūšana vai atveseļošanās no depresijas.

Latvijā ļaudis arī ļoti priecājas par "cerību nopelnīt iztiku ģimenei".

Tāpat prieku Latvijā dzīvojošajiem sagādā arī Pasaules kausa spēles futbolā un fitnesa treniņi.

Foto: Snapshots

Interneta aptauja notika jūlija sākumā, un tajā piedalījās vairāk nekā 800 cilvēku.

Komentāri (109)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu