Alimentu nemaksātājiem - piespiedu darbus (239)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Snapshots

Alimentu nemaksātājiem vajadzētu noteikt piespiedu sabiedriskos darbus. Tā portāla TVNET un "Snapshots" aptaujā atzina lielākā daļa cilvēku. Turklāt daudz ļaužu alimentu nemaksātājus ieteica sodīt ar ļoti bargām metodēm, piemēram, atņemot autovadītāju tiesības, aizliedzot izbraukt no Latvijas un iegādāties nekustamos īpašumus.

Lielākā daļa sabiedrības piekristu, ka vispiemērotākais sods alimentu nemaksātājiem ir sabiedriskais darbs. Tā uzskata vairāk nekā puse jeb 54% aptaujāto.

Vēl kā iedarbīgs sods aptaujā minēts aizliegums izbraukt no valsts - šādu soda mēru par atbilstošu uzskata gandrīz puse jeb 47% cilvēku.

Bieži minēts arī tāds soda veids kā neļaut iegādāties nekustamos īpašumus - to atbalstītu trešdaļa aptaujāto.

Aptuveni trešdaļa cilvēku uzskata, ka alimentu nemaksātāji jāsoda ar autovadītāja tiesību atņemšanu.

Soda procenti no ienākumiem

Aptaujā izskanēja arī dažādi citi soda veidi uzturlīdzekļu nemaksātājiem. Populārs viedoklis ir ieturēt soda procentus no jebkādiem ienākumiem, piemēram, ar bankas palīdzību.

Daudz cilvēku ieteica no alimentu nemaksātājiem "ieturēt soda naudu no jebkādiem viņa naudas ieguves punktiem".

"Gadījumos, kad tiek saņemta alga vai kādi ienākumi uz kontu, automātiski atskaitīt attiecīgajām iestādēm, izdomājot, kā," kāds cilvēks minēja šādu parādnieku sodīšanu.

"Aizliegt jebkādu preču ņemšanu kredītā, iziet automašīnu tehnisko apskati, aizliegt jebkādas materiālas darbības valsts un privātajos sektoros, kur jāuzrāda personu apliecinošs dokuments!" kāds aptaujātais ierosināja.

Savukārt cits aptaujas dalībnieks piedāvāja izturēties pret viņiem "tāpat kā pret pārējiem parādniekiem". Līdzīgās domās bija vēl viens respondents: "Iekļaut alimentu nemaksātājus valsts parādnieku sarakstā."

Foto: Snapshots

Interneta aptauja notika pagājušajā nedēļā, un tajā piedalījās aptuveni 800 cilvēku.

Alimentu nemaksātājiem grib atņemt autovadītāja tiesības

Portāls TVNET jau vēstīja par izskanējušo ideju, ka uzturlīdzekļu nemaksātājiem varētu atņemt autovadītāja apliecības.

Komentāri (239)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu