Lieku naudu uzkrātu nebaltām dienām (50)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Snapshots

Pēkšņi uzdāvinātu naudu liela daļa cilvēku mēģinātu uzkrāt nebaltām dienām. Portāla TVNET un "Snapshots" aptaujā atklāts, ka liekus 1000 latus sliktākiem laikiem censtos pietaupīt trešā daļa cilvēku. Biežāk par taupīšanu domā vīrieši, kā arī latviešu tautības cilvēki. Sievietes un krievi ar krāšanu nodarbotos retāk.

Uzkrājumu veidošana aktuālāka cilvēkiem vecumā virs 50 gadiem. Savukārt vecumā no 30 līdz 49 svarīgāks ir ceļojums.

Svarīgs dzīves cikls

"Tas norāda uz loģisku prioritāšu izkārtošanos pēc dzīves cikla – brīdī, kad tiek veidota ģimene un bērniem jāsniedz izglītība, uzkrājumu veidošana novērojama retāk, aktuālākas ir citas ģimenes vajadzības, arī kopīga laika pavadīšana," norādīja "Snapshots" speciāliste.

Loģiski, ka par pēkšņi dāvātas naudas taupīšanu ļoti pārliecināti ir vecāka gada gājuma cilvēki. 1000 latus nebaltām dienām uzkrātu vairāk nekā puse aptaujāto cilvēku vecumā virs 50 gadiem.

Par ļoti svarīgu taupīšanu atzinuši arī cilvēki ar mazākiem ienākumiem.

Ar mēneša ienākumiem no 151 līdz 250 latiem vairāk nekā puse cilvēku liekus 1000 latus izvēlētos uzkrāt. Savukārt turīgākie par taupīšanu domā retāk - tā ar 1000 latiem rīkotos tikai katrs piektais cilvēks ar mēneša ienākumiem virs 801 lata. Šajā cilvēku grupā pēkšņi dāvātus 1000 latus vairāk nekā puse ļaužu iztērētu ceļojumā. 

Foto: Snapshots

Interneta aptauja notika pirms dažām nedēļām, un tajā piedalījās aptuveni 900 cilvēku.

Ko plāno pirkt? Neko

Portāls TVNET jau vēstīja - trešā daļa cilvēku neapsver kādas lielākas lietas iegādi. "Swedbank" prezentētie aptauju dati liecina, ka pēdējo divu gadu laikā pieaudzis to cilvēku skaits, kuri nedomā pirkt nevienu lielāku preci vai pakalpojumu.

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu