Rozā – sievišķības krāsa (15)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tiek uzskatīts, ka katras sievietes garderobē ir jābūt kādam rozā krāsas apģērbam, jo rozā simbolizē sievišķību. Tajā pašā laikā daudzas sievietes no šīs krāsas izvairās, jo uzskata, ka rozā ir ļoti meitenīga un nenopietna krāsa. Kā ir patiesībā?

Rozā krāsa ir baltās un sarkanās kombinācija. Tā ir viegla, silta un draudzīga krāsa. Tai var būt dažādas nokrāsas, sākot no viršu rozā (bāzēta uz zilās) līdz laškrāsai (bāzēta uz oranžās) un dažādas intensitātes – no maigiem pūdertoņiem līdz piesātinātam fuksiju rozā.

Rozā krāsa simbolizē jaunību, sievišķīgumu, iemīlēšanos, rīta svaigumu un saistīta ar beznosacījumu mīlestību, ilgu un sapņu piepildījumu.

Tā nozīmē arī spēju piedot un saprast otru.

Šī krāsa atspoguļo harmoniju un mīlestību, nomierina, rada komfortu un paātrina atve­seļošanās procesu. Rozā krāsa tiek uzskatīta par ļoti dziedinošu gan fiziskā, gan garīgā ziņā.

Gandrīz katrā kultūrā pastāv stereotips, ka rozā ir meiteņu krāsa, bet zilā – zēnu. Taču pirms vairākiem gadsimtiem visi bērni tika tērpti tikai zilās drēbēs, jo tā bija Jaunavas Marijas krāsa. Savukārt Beļģijā un citviet pasaulē vēl tikai pagājušajā gadsimtā krāsu sadalījumu izvēlējās pretēji. Proti, zēni tika ģērbti rozā, bet meitenes – zilas krāsas apģērbā.

Tas tāpēc, ka zilā ir mierīga, pasīva krāsa, bet rozā, kas radusies no sarkanās, ir enerģijas un spēka krāsa. Turpretī Japānā rozā krāsa ir populāra abiem dzimumiem. Tomēr,

tā kā rozā ir dzīvības un labsirdības krāsa, rozā vairāk piestāv sievietēm. Vīrieši sievieti, kas tērpta rozā, uztver kā maigu, neaizsargātu un sievišķīgu būtni.

Rozā labi kombinējas kopā ar balto, pelēko, šokolādes un smilšu brūno, dzelteno, violeto, zaļo un zilo krāsu. Toties no rozā salikumā ar melno stilisti iesaka uzmanīties, jo šāda krāsu kombinācija vīriešos var izraisīt neķītras seksuālas fantāzijas. Viena pati maigi rozā ir burvīga ar to, ka uzsver sievietes sievišķību, neradot nekādas asociācijas ar intīmo.

Rozā krāsa izskatīsies labi jebkurā gadalaikā. Rudens drūmumā tā viesīs dzīvesprieku, ziemā - atkausēs visaukstākās sirdis, pavasarī jūs tajā uzplauksiet kā zieds, bet vasarā rozā krāsas apģērbā jūs jutīsieties kā ziedu karaliene, ko visi apbrīno, jo vasarai rozā vienkārši piestāv.

Tomēr svarīgi atcerēties, ka

apaļīgo formu īpašniecēm ar rozā apģērbu jābūt ļoti uzmanīgām, lai neiegūtu plīša lācīša izskatu,

jo rozā krāsai ir tendence vizuāli palielināt ķermeņa apveidus. Šādā gadījumā labāk izvēlēties rozā krāsas aksesuārus, kā, piemēram, romantisku rokassomiņu, rokassprādzi vai sievišķīgas augstpapēžu kurpes.

Un visbeidzot, ja tomēr vēl šaubies par to, vai rozā ir piemērota krāsa tieši tev, atgādinu, ka rozā ir šā pavasara/vasaras sezonas galvenā krāsa! Maigs pērļu rozā, košs fuksijas tonis vai varbūt izsmalcinātais vecrozā…

Anete Amoliņa, speciāli www.sieviesuklubs.lv

Avots: www.ingridizain.lv, www.krasu-pasaule.lv

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu