Stīvens Tailers iegādājies Hennessey Venom GT (26)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu rokgrupas Aerosmith solists Stīvens Tailers iegādājies vienu no mūsdienu spēcīgākajiem un ātrākajiem ielas automobiļiem – Hennessey Venom GT Spyder. Par rodsteru dziedātājs samaksājis 1,1 miljonu ASV dolāru.

Hennessey Venom GT ir superauto, kas būvēts uz modificētas (pagarinātas un paplatinātas) Lotus Elise platformas, un tam ir uzstādīts 6,2 litru twin turbo motors, kura jaudas pakāpi atkarībā no situācijas un personiskajām iegribām, varbūt arī ambīcijām, vadītājs jebkurā brīdī var izvēlēties pats, proti, var pārslēgties starp 800, 1000 un 1200 zirgspēkiem.

Hennessey Venom GT
Hennessey Venom GT Foto: Publicitātes foto

Automobiļa konstruēšanā liela nozīme atvēlēta svara ierobežošanai un aerodinamikai, tādēļ auto ir oglekļa šķiedras virsbūve ar aktīvajiem aerodinamiskajiem elementiem. Tāpat Venom GT ir regulējama balstiekārta un spēcīgu Brembo keramisko bremžu sistēma.

Tailers sev esot pasūtījis automobili ar melnu salona apdari un sarkaniem akcentiem, un īpašu audio sistēmu. To izstrādās uzņēmums JL Audio, un tās regulēšanā tikšot pieaicināts Aerosmith skaņu režisors Deivids Franžioni, vēsta Motor.ru.

Runājot par Venom GT dinamiku, var atzīmēt, ka 1200 zirgspēkus spēcīgā versija 60 jūdzes jeb 96 kilometrus stundā attīsta 2,5 sekundēs, bet 320 km/h sasniedz nieka 15,9 sekundēs. Auto maksimālais ātrums turpretim sniedzas krietni pāri 400 km/h robežai un teorētiski ir 440 km/h.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu