Leģendas jūlijā!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzzini visu interesanto žurnāla "Leģendas" jūlija numurā!

VIJAS ARTMANES PRIVĀTAIS IESTUDĒJUMS

Leģendārā Smiļģa audzēkne reiz teica, ka valdnieku un aktrišu mūžs vienmēr paliek vieglā noslēpumā tīts. Dažus skandalozus savas dzīves noslēpumus Artmane, iespējams, izdomāja pati.

PASAKU LIELMEISTARS

Lielais dāņu rakstnieks radīja skaistas pasakas, taču pārmēru jūtīgās uztveres dēļ viņa paša dzīve maz līdzinājās stāstam ar laimīgām beigām. Taču galu galā Hanss Kristians Andersens iekaroja atzinību.

ANGĻU SLIMĪBA – FUTBOLA HULIGĀNISMS

Laiku pa laikam laikrakstu sporta un kriminālās informācijas sadaļās parādās ziņas par kārtējiem futbola huligānu grautiņiem. Īpašu vietu te ieņem futbola dzimtenes Anglijas pārstāvji.

LABA REDZE NO FLORENCES

Mūsdienās brilles palīdz skatīties tuvumā un tālumā, koriģē redzi, pasargā acis un pilda moderna aksesuāra funkciju. Taču līdz 13. gadsimtam katram bija jāsamierinās ar tādu redzi, kāda tā bija.

MODERNISMA PATRONESE

Viņa bija viena no leģendārākajām 20. gadsimta mākslas patronesēm. Pegijas Gugenheimas izveidotais muzejs un mākslas kolekcija ir viena no iespaidīgākajām modernisma liecībām pasaulē.

NE PLIKS, NE APĢĒRBTS

Peldkostīmu modē vienu brīdi tiek slavēts kailums, bet nākamajā jau viss ķermenis jānosedz līdz pirkstu galiem. Peldkostīmi, mainot garumus un piegrieztnes, ir atgriezušies sākumpunktā – pie bikini.

BALERĪNA AR SPĀRNIEM

Viņa aizsāka jaunu – romantisma – stilu baletā, un tas ir dzīvs arī šodien. Katrā mūsdienu balerīnā ir daļiņa no izcilās Marijas Taljoni atstātā mantojuma.

LABĀK NĀVE NEKĀ ZOBU SĀPES

20.–30. gados Latvijā zobārstu prestižs auga un stomatologus beidzot sāka uzskatīt par dakteriem, nevis amatniekiem. Taču tas nenozīmē, ka visi zobu dakteri strādāja godīgi.

VĒJAINĀ ESTRĀDE DZINTARA KRASTĀ

Romantisku atmiņu apvīta ir koncertestrāde Pūt, vējiņi!, kurā ne tikai trīsdesmit reižu noticis festivāls Liepājas dzintars, bet arī uzstājušās daudzas ārzemju slavenības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu