Tikai daži nezina, kas ir Neo (122)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Snapshots

Es nezinu, kas ir Neo. Tā portāla TVNET un "Snapshots" aptaujā atklājuši 4% cilvēku. Aptaujas rezultāti liecina, ka sievietes par apjomīgo Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datu ieguvēja Neo esamību ir mazāk informētas nekā vīrieši.

Pēc aptaujas datiem, tikai katrs simtais (1% aptaujāto) vīrietis nezina, kas ir Neo. Savukārt sieviešu vidū zināšanu par Neo ir ievērojami mazāk - 7% aptaujāto atzinušās, ka nezina, kas ir Neo.

Par Neo mazāk zina arī 20 līdz 30 gadus veci cilvēki (6%), kā arī rīdzinieki (5%) un krievu tautības pārstāvji (7%).

Vēl lielāka neziņa par Neo ir to cilvēku vidū, kuru mēneša ienākumi ir no 151 līdz 250 latiem.

Katrs desmitais jeb 10% šo cilvēku nezina, kas ir Neo.

Vai Neo rīcība bija noziedzīga?

Lielākā daļa jeb 65% cilvēku aptaujā pauda viedokli, ka Neo nav izdarījis neko nosodāmu. Savukārt 13% uzskata, ka Neo vajadzētu maksāt naudas sodu. Kāds aptaujātais arī atzinis, ka Neo varētu saņemt nosacītu sodu: "Ar nosacītu sodu vai naudassodu."

Tikai 4% cilvēku uzskata, ka Neo būtu jāsoda ar reālu cietumsodu.

Bet 8% aptaujāto cilvēku uzskata, ka Neo varētu izteikt brīdinājumu, piemēram, "tad, kad tiks sodīti tie, kuri izsaimniekoja nodokļu maksātāju naudu, tie, kuri, it kā samazināja algas, kaut gan patiesībā iepriekš bija tās palielinājuši, lai izvairītos no reāla samazinājuma, tad Neo varētu sodīt ar brīdinājumu."

Kāds cits aptaujas dalībnieks atzina, ka situācija ir sarežģīta: "Grūti pateikt.

Manuprāt tas, ko viņš darīja, nebija pareizi.

Nezinu, kādi īsti ir tie likumi, kas attiecas uz žurnālistiem un vai Neo tāds vispār skaitās, bet noteikti kaut ko vajadzētu uzlikt arī tiem, kuri nolēma nesamazināt algas."

Līdzīgās domās bija arī cits aptaujas dalībnieks: "Jāsoda ir ne tikai Neo, bet arī tie, par kuriem atklāja noziedzīgas darbības - tos tagad aizmirst un visa vaina uz Neo..."

Savukārt kāds paudis viedokli, ka Neo jāsaņem sods "saskaņā ar likumu".

Vai un kā Jūsuprāt vajadzētu sodīt Neo?
Vai un kā Jūsuprāt vajadzētu sodīt Neo? Foto: Snapshots

Interneta aptauja notika pagājušajā nedēļā un tajā piedalījās aptuveni 800 cilvēku.

Komentāri (122)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu