Jāņu alus norma: līdz litram (193)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Snapshots

Šogad Līgo svētkos plānoju izdzert aptuveni no puslitra līdz litram alus. Tā portāla TVNET un "Snapshots" aptaujā atzinusi gandrīz piektā daļa cilvēku. Vienlaikus daudz - teju trešdaļa - līgotāju atklājuši, ka alu nedzer vispār. Diezgan daudz ir arī to cilvēku, kas alu nelietos tieši šogad Jāņos. Savukārt vēl vairāk ir to Jāņu bērnu, kuri cer izdzert vairāk par pieciem litriem miestiņa...

15% aptaujāto svētkos iedzers pavisam maz alus - tā plānotais daudzums nepārsniegšot puslitru.

Savukārt vismaz katrs desmitais līgotājs šogad Jāņos cer izdzert no litra līdz diviem litriem alus.

Īpaši daudz šādu putojošā un grādīgā dzēriena apjomu svētkos plāno izdzert cilvēki ar vislielākajiem ienākumiem - virs 800 latiem mēnesī. Viņu vidū litru līdz diviem litriem alus Jāņos cer izdzert trešdaļa aptaujāto.

Virs pieciem litriem

Nedaudz mazāk - 8% respondentu - atklājuši, ka šogad Līgo svētkos izdzers divus līdz trīs litrus alu.

Gandrīz katrs desmitais cilvēks Jāņos iecerējis izdzert virs pieciem litriem alu.

Divreiz mazāk ļaužu vasaras saulgriežos iztiks ar trīs līdz pieciem litru "šķidrās maizes".

Aptaujas dati liecina, ka rīdzinieki svētkos cer izdzert vairāk alu nekā laucinieki. Piemēram, virs pieciem litriem alu Līgo svētkos plāno izdzert 11% Rīgā dzīvojošo, bet tikai 5% laucinieku.

Arī vīrieši jau tradicionāli ir krietnāki alus dzērāji nekā sievietes. Vismaz 14% Jāņa dēli un tikai katra simtā Jāņa meita Līgo svētkos iecerējusi izdzert vairāk par pieciem litriem miestiņa. 

Kas nedzer alu? 

Īpaši daudz alus nedzērāju ir sieviešu vidū - 40% daiļā dzimuma pārstāves atzinušās, ka alu nedzer vispār. Savukārt to cilvēku vidū, kuri alu nedzers tikai šajos Jāņos, vairāk ir vīriešu (7%), nekā sieviešu (5%).

Foto: Snapshots

Interneta aptauja notika pagājušajā nedēļā, un tajā piedalījās aptuveni 800 cilvēku.

Komentāri (193)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu