Cik nepieciešams, lai uzturētu piecu cilvēku ģimeni? (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ingas alga ir nepilni 90 latu mēnesī, kas nav pat tik, cik minimālā alga. Turklāt, nomaksājot svarīgākos rēķinus, „uz rokas” paliek vēl mazāk - ap 50 latiem. Pērn Ingas ģimeni kuplinājis Daniēls, kuram nu jau ir desmit mēneši un kuru vēl pagaidām pieskata pati Inga.

Taču pašreiz nav tas laiks, kad var atļauties ilgstoši būt bez darba, tādēļ drīzumā Ingas dekrēta atvaļinājums beigsies un mazo Daniēlu, desmit gadus veco Danu un septiņus gadus veco Samantu pieskatīs radinieki.

Inga stāsta, ka viņas dzīve līdzinās seriālam. „Diemžēl Dana un Samanta tagad dzīvo bez sava īstā tēva, jo viņš neprata turēt solījumus,” ar rūgtumu saka Inga. Viņš nav bijis klāt daudzos ģimenei svarīgos brīžos, taču iemeslus un detaļas Inga neatklāj, vien nosaka, ka alkohols mēdz cilvēku pārvērst līdz nepazīšanai.

Tagad Ingas dzīvē ir Aivis, kuru viņa pazīst jau kopš bērnības, taču viņu ceļi krustojās daudzus gadus vēlāk kādā pasākumā. Pāris ļoti grib savas saites stiprināt ar oficiālu laulību ceremoniju, taču ģimenes budžetā pagaidām neatrodas līdzekļi kāzu organizēšanai. „Aivis ir ļoti labs cilvēks, un esmu priecīga, ka liktenis mums ļāva satikties atkal. Viņš par mums rūpējas un atbalsta,” stāsta Inga.

Diemžēl ekonomiskā krīze skārusi arī Aivi, un pēc tam, kad viņš vienā uzņēmumā nostrādājis piecus gadus, no tā nācies atvadīties. Ik pa laikam izdodas atrast kādu iespēju piepelnīties, taču piecu cilvēku ģimenei nepieciešams pastāvīgs iztikas avots. Turklāt papildu problēmas sagādā arī raizes par jauna mājokļa meklēšanu, jo māja, kurā Ingas ģimene dzīvo tagad, mantojumā atstāta viņas tantei. „Māja nepieder mums, un tante grib to pārdot. Mums piedāvāja to atpirkt, bet tik daudz naudas nav, un ņemt kredītu šādos apstākļos ir patiešām bail,” saka Inga.

Jautāta par pieteikšanos projekta „Paēdušai Latvijai” pārtikas pakai, Inga ir skaudri tieša: „Bērnus taču jābaro.” Par projektu izstāstījusi kaimiņiene, kura lūgusi palīdzību savai ģimenei. „Mēs ilgi negribējām pieteikties, jo kādu laiku vēl varēja iztikt. Daudziem klājas vēl grūtāk. Taču tad, kad vairs nav citu iespēju, jāizmanto piedāvātā palīdzība. Nespēju iedomāties kādas šausmas valdītu Latvijā, ja nebūtu šādu organizāciju, kas nesavtīgi palīdz,” skumji atzīst Inga.

Taču pēc tumšā posma parasti nāk gaišais, pēc nakts - diena. Ingu, kura ir apguvusi grāmatvedes izglītību, bet strādājusi arī par pārdevēju, jau gaida atpakaļ iepriekšējā darba vietā, kur Inga strādāja par darba vadītāju uzkopšanas uzņēmumā. „Cerams, ka papildu pārtikas pakas vairs nevajadzēs un tās nonāks ģimenēs, kurām nepieciešams vēl lielāks atbalsts. Ar laiku noteikti viss nokārtosies,” cerīgi stāsta Inga.

Ziedot.lv aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju zvanīt pa tālruni 90006488, lai ziedotu vienu latu, atbalstīt projektu „Paēdušai Latvijai”, izmantojot „Maxima” veikalu tīklā izvietotās ziedojumu kastītes, kā arī ziedot portālā www.paedusailatvijai.lv, kur iespējams arī atrast plašāku informāciju par projektu. Uzņēmumi aicināti arī ziedot pārtiku.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu