Jaundžeikara lietā prokuratūra drīzu atrisinājumu nesola (12)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Prokuratūra joprojām turpina izmeklēšanu bijušā Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja Dzintara Jaundžeikara lietā, savukārt bijušā politiķa advokāts uzskata, ka vēl paies krietns laiks līdz iespējamo apsūdzību uzrādīšanai.

Prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne teica, ka lietā, kurā Jaundžeikars tiek turēts aizdomās par uzkūdīšanu izpaust valsts noslēpumu, joprojām ir trīs aizdomās turētie un turpinās pirmstiesas izmeklēšana. Pakalne pagaidām citu informāciju nekomentēja, tostarp, kad varētu uzrādīt apsūdzības.

Jaundžeikara advokāts Pāvels Rebenoks sacīja, ka aizstāvībai joprojām nav zināms, kādi tieši faktiskie apstākļi Jaundžeikaram tiek inkriminēti. Pēdējās procesuālās darbības ar bijušo iekšlietu ministru notikušas pirms diviem mēnešiem, taču advokāts nedrīkstot izpaust, kas tās bija par procesuālām darbībām.

«Nekas īpaši aktīvs nenotiek pēc tam, kad viņš tika atbrīvots no apcietinājuma. Nekādas īpašas aktīvas darbības nav notikušas, nopratināšanas no tā laika arī nav bijušas. Mēs joprojām zinām tikai fabulu par to, ka viņš, pēc izmeklēšanas domām, varētu būt uzkūdījis kādu personu, lai tā savukārt tālāk uzkūdītu amatpersonu (izpaust informāciju),» norādīja advokāts.

Advokāts arī domā, ka diezgan tālu vēl ir līdz iespējamo apsūdzību uzrādīšanai. Viņš gan pieļāva, ka prokuratūra, iespējams, veic aktīvāku izmeklēšanu ar citiem šajā lietā iesaistītajiem, taču viņš kā aizstāvis to nejūtot.

Portāls «pietiek.com» iepriekš vēstīja, ka KNAB darbiniece Zanda Liniņa tiek turēta aizdomas par smagāko noziegumu – valsts noslēpuma izpaušanu, savukārt Jaundžeikars un KNAB darbinieces vīrs Austris Liniņš tiek turēti aizdomās par uzkūdīšanu izpaust valsts noslēpumu.

KNAB darbiniecei un viņas vīram, iespējams, tikusi piesolīta samaksa par informācijas noplūdināšanu. Prokuratūra arī apstiprinājusi, ka Jaundžeikara lietas ietvaros arī noskaidros, kurš, iespējams, noplūdinājis viesnīcā «Rīdzene» noklausīto sarunu ierakstus. Šīs sarunas, iespējams, ir daļa no tā dēvētās oligarhu lietas.

Jaundžeikars 2011.gada 3.novembrī lietas ietvaros tika apcietināts, bet 14.decembrī prokurore atcēla apcietinājumu pēc tam, kad 9.decembrī viņam Rīgas Centrālcietumā palika slikti un mediķi viņu nogādāja Stradiņa slimnīcā, kur sākotnēji viņš uzturējās apsardzes uzraudzībā.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu