Noraida Naglas sūdzību par kratīšanu viņas dzīvesvietā (30)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas priekšsēdētājas pienākumu izpildītāja Sandra Meliņa noraidījusi Latvijas Televīzijas (LTV) žurnālistes Ilzes Naglas sūdzību, kurā viņa lūdza izvērtēt maija sākumā viņas dzīvesvietā veiktās kratīšanas pamatotību.

Kā informēja tiesas vadītāja palīgs Kaspars Sadauskis, tādejādi Meliņa atzinusi par pamatotām izmeklēšanas tiesneša Rinalda Silkalna veiktās darbības, kurš nākamajā dienā pēc kratīšanas žurnālistes dzīvesvietā akceptēja izmeklētāju darbības.

Tiesas pieņemtais lēmums ir nepārsūdzams. Tas 15.jūnija pievakarē pa pastu nosūtīts sūdzības iesniedzējai.

Jau ziņots, ka maija sākumā saistībā ar vērienīgo datu noplūdi no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmas ierosinātajā kriminālprocesā tika veiktas vairākas izmeklēšanas darbības, tostarp aizturēts Latvijas Universitātes pētnieks Ilmārs Poikāns, kurš vēlāk atzina, ka ir mītiskais Neo - persona, kura datus no VID sistēmas ieguvusi un daļu no tiem publiskojusi.

Tika veikta kratīšana žurnālistes Naglas dzīvesvietā un tās laikā izņemts personīgais dators un citi datu nesēji.

Kratīšana žurnālistes mājoklī tika veikta steidzamības kārtībā - to sankcionēja Ekonomikas policijā izmeklētā kriminālprocesa uzraudzītāja - Finanšu un ekonomisko noziegumu prokuratūras prokurore Ilona Minajeva, bet nākamajā dienā saskaņā ar likumu kratīšanu akceptēja arī izmeklēšanas tiesnesis Silakalns.

Nagla saistībā ar šīm darbībām iesniedza sūdzību Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas vadītājai, kura izprasīja kriminālprocesa materiālus tā dēvētajā Neo krimināllietā, kā arī lūdza kriminālprocesa virzītājam sniegt viedokli jautājumā par Naglas dzīvesvietā veikto kratīšanu.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu