Ārlietu ministrija aicina iedzīvotājus nedoties uz Kirgizstānu (21)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ārlietu ministrija (ĀM) stingri iesaka atturēties no Kirgizstānas dienvidu reģionu un Džalalabadas pilsētas apmeklējuma, kur pašlaik notiek etniskas sadursmes, TVNET uzzināja ĀM.

Ceļotājiem, kuri pašlaik atrodas Ošā vai Džalalabadā, ĀM iesaka izvairīties no uzturēšanās plaši apmeklētās vietās un nepiedalīties demonstrācijās.

Pēc vardarbīgajām sadursmēm, kuras sākās 10.jūnijā valsts dienvidu reģionos, Ošas un Džalalabadas pilsētās ir ieviests ārkārtas stāvoklis. Tiek ziņots, ka sadursmēs bojā gājuši vismaz 117 un ievainots vairāk nekā 1000 cilvēku. Pagaidu valdība ir devusi atļauju iekšējās drošības spēkiem šaut uz dumpiniekiem.

Ja nepieciešams šķērsot Kirgizstānas-Uzbekistānas robežu, jāizmanto tikai oficiāli atzītie robežas pārejas punkti. Pierobežas nekontrolētajos rajonos draudus var radīt nesprāgušu mīnu lauki, uzver ĀM.

Gan pilsētās, gan lauku apvidos ir iespējamas laupīšanas un zādzības, kuru biežākie upuri ir ārzemnieki, brīdina ministrija.

 ĀM rīcībā patlaban nav informācijas par Latvijas valstspiederīgajiem, kuriem būtu vajadzīga palīdzība Kirgizstānā.

Ministrija lūdz visus, kam ir ziņas par savu tuvinieku vai draugu iespējamo atrašanos konfliktu skartajā Kirgizstānas teritorijā, informēt par to Konsulāro departamentu pa diennakts dežūrtelefonu 29287398.

Vienlaikus ministrija aicina tos tūristus, kuri apsver iespēju tuvākajā laikā doties uz Kirgizstānu, rūpīgi izvērtēt brauciena nepieciešamību, pirms ceļojuma sazināties ar ceļojumu aģentūru vai aviokompāniju un vajadzības gadījumā konsultēties ar Latvijas vēstniecību Taškentā pa e-pastu embassy.uzbekistan@mfa.gov.lv, norādot savu uzturēšanās vietu, kā arī reģistrēties Konsulārajā reģistrā https://kr.am.gov.lv

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu