Azerbaidžāna plāno uzcelt augstāko ēku pasaulē (15)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Azerbaidžāna, kur naftas rūpniecības ienākumi ir veicinājuši celtniecības bumu, plāno uzcelt augstāko ēku pasaulē.

Iecerētais «Azerbaidžānas tornis» Baku pilsētā būs 1050 metrus augsts, pārspējot pašreizējo pasaules augstāko ēku - 829,84 metrus augsto «Halifas torni» («Burj Khalifa») Dubaijā.

Tornis būs daļa no lielākā Baku attīstības projekta, kas ietvers arī 41 mākslīgu salu Kaspijas jūrā un «Pirmās formulas» autosacīkšu trasi. Šīs salas būs savienotas ar 150 tiltiem.

«Šeit dzīvos miljons cilvēku [..] Tā būs Venēcija, jauna Venēcija,» sacīja projekta iniciators un nekustamo īpašumu attīstīšanas firmas «Avesta» vadītājs Ibrahims Ibrahimovs. Saskaņā ar viņa teikto interesi par šo projektu jau ir izrādījuši amerikāņu, Turcijas, arābu un Ķīnas investori.

Projektu tiek plānots pabeigt laikā no 2020. līdz 2025.gadam.

Azerbaidžāna, kur brāļi Nobeli pirms vairāk nekā gadsimta atklāja naftas atradnes, vēlas izmantot naftas rūpniecības ienākumus, lai radītu mūsdienīgas valsts tēlu.

Cilvēktiesību organizācijas un iedzīvotāji gan atzīst, ka liela daļa jauno būvdarbu ir saistīti ar daudzu iedzīvotāju izlikšanu no līdzšinējām dzīvesvietām.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu