Zatlera portretam jātop gada laikā; tas izmaksās 5000 latu (99)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera portrets jāuzglezno šā gada laikā, un tas izmaksās 5000 latu. Mākslinieks Ritums Ivanovs, ar kuru noslēgts līgums par portreta gleznošanu, sacīja, ka bijušās valsts pirmās personas portrets jāuzglezno šā gada laikā.

Tuvākajā laikā plānotas Zatlera fotosesijas, kurās tapušās fotogrāfijas palīdzēs māksliniekam veidot portretu.

Ivanos atklāja, ka neoficiālas portreta skices jau ir tapušas un portrets atbildīs līdzšinējo eksprezidentu portretu standartam, proti, tiks veidots figūras formātā.

Valsts prezidenta preses padomniece Līga Krapāne aģentūrai LETA sacīja, ka ar Ivanovu noslēgtā līguma vērtība, ieskaitot nodokļus, ir 5000 latu.

Ivanovs ir viens no populārākajiem latviešu jaunās paaudzes gleznotājiem. Mākslinieks ir veidojis vairāk nekā desmit personālizstādes un izstādījis savus darbus starptautiskās izstādēs. Ivanova darbi atrodas ne tikai Latvijas Nacionālā mākslas muzeja un Saeimas mākslas darbu kolekcijās, bet arī Igaunijas Nacionālā mākslas muzeja, Tretjakova (Maskava) galerijas kolekcijās, kā arī privātās mākslas darbu kolekcijās.

Par tradīciju ir kļuvusi eksprezidenta portreta gleznošana un novietošana Rīgas pilī. Rīgas pils Ģerboņu zālē pie sienām ir Latvijas valsts iepriekšējo četru prezidentu - Jāņa Čakstes, Gustava Zemgala, Alberta Kvieša un Kārļa Ulmaņa - portreti, kurus 1995.gadā pēc fotoattēliem gleznojis mākslinieks Roberts Muzis.

1999.gadā Latvijas pirmā neatkarības perioda prezidentu portretiem tika pievienots mākslinieka Miervalda Poļa gleznotais Gunta Ulmaņa portrets un 2007.gadā - Vairas Vīķes-Freibergas portrets.

Skatīt pievienoto video.

Komentāri (99)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu