Klusajā okeānā dreifējušais kruīzu kuģis laimīgi ieradies ostā (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kruīzu kuģis ar apmēram 1000 cilvēkiem, kurš pēc ugunsgrēka mašīntelpā dreifēja Klusajā okeānā pie Filipīnām, ieradies Malaizijas Sandakanas ostā pēc tam, kad vairāk nekā diennakti pavadīja ūdeņos, kur klejo arī pirāti, paziņoja aculiecinieki.

Kruīzu kuģu kompānijas «Royal Carribean Cruises» meitasuzņēmuma «Azamara Cruises» piederošais kuģis «Azamara Quest», spožām gaismām izgaismots, divu Malaizijas patruļkuģu pavadībā ienāca Malaizijas Sabahas štata Sandakanas ostā, pasažieriem stāvot uz klājiem, paziņoja aculiecinieki.

Svētdienas rītā Malaizijas ūdeņos kuģi ievadīja ASV eskorta flotile un Filipīnu jūras spēku kuģi.

Jau vēstīts, ka ugunsgrēks uz kuģa «Azamara Quest» izcēlās piektdien un tika nodzēsts. Ar dūmiem saindējušies pieci apkalpes locekļi, no kuriem viens ir nopietni cietis.

Izceļoties ugunsgrēkam, kapteinis aicinājis uz kuģa esošos cilvēkus būt gataviem evakuācijai, taču vēlāk trauksme atcelta.

Vēlāk izdevās atjaunot viena dzinēja darbību, kas ļāvis atjaunot gaisa kondicionēšanu, ūdensapgādi, kanalizācijas sistēmas un saldēšanas iekārtu darbību. «Azamara Quest» veselu dienu dreifēja Sulu jūrā, līdz ugunsgrēka radītās tehniskās problēmas tika novērstas un tas varēja doties ceļā.

Uz 11 klāju kuģa, kam ir Maltas karogs un kas ir būvēts 2000.gadā Francijā, ir 1001 cilvēks - 590 pasažieri, lielākoties no ASV un Eiropas, un 411 apkalpes locekļi.

Laika apstākļu Klusā okeāna Sulu jūrā, kur atrodās «Azamara Quest», bija mierīgi, tomēr šajos ūdeņos nereti klejo pirāti, meklējot sev jaunus upurus.

Kuģis pirmdien atstāja Honkongu, dodoties 17 dienu braucienā, un trešdien bija izbraucis no pirmās pieturas ostas - Filipīnu galvaspilsētas Manilas. Tam bija paredzēts doties uz Indonēzijas ostām Balikpapanu, Palapo, Benoa Bali, Semarangu and Komodo, un ceļojumu noslēgt Singapūrā. Taču pēc ugunsgrēka «Azamara Quest» lēnām sāka ceļu uz Sandakanu Malaizijā, kur braucienu beigs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu