Čavess dibinās Pasaules Apdraudēto tirānu līgu (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Venecuēlas līderis Ugo Čavess paudis gatavību dibināt Pasaules Apdraudēto tirānu līgu un lūgt UNESCO palīdzību jaunās organizācijas pārstāvētā nemateriālā cilvēces vēstures mantojuma aizsardzībai.

Venecuēlas harizmātiskais līderis, kurš pašreiz Kubā cīnās ar vēzi, paziņojis, ka Rietumu centieni izskaust diktatūras, autoritārus un represīvus režīmus ir dzīvās vēstures postīšana un pasaules daudzveidības iznīcināšana.

«Tirānija, diktatūras, represīvi un nedemokrātiski režīmi ir pastāvējuši vienmēr un tie saglabājami arī turpmāk, lai jaunajām paaudzēm būtu iespēja tos iepazīt, iemīlēt un atzīt to pārākumu pār pūstošo kapitālismu un divkosīgajām demokrātijām,» paziņojis Čavess.

Jaunās organizācijas struktūra un sastāvs vēl nav zināmi, bet Čavess ir apņēmības pilns īstenot savu ieceri.

Čavess paziņojis, ka jau apspriedies ar Irānas prezidentu Mahmudu Ahmadinedžadu un Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu, kurus šī ideja esot aizrāvusi.

Tomēr Venecuēlas līderis ir pārliecināts, ka jaunajai līgai būs gatavi pievienoties vēl citi izcili prāti un humānas dvēseles, tostarp Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko, Ķīnas premjerministrs Veņs Dzjabao, Ziemeļkorejas jaunais līderis Kims Čenuns un, protams, Krievijas vadonis Vladimirs Putins.

Savukārt kā goda viesis un padomdevējs noteikti tikšot uzaicināts Tunisijas gāztais prezidents Zins el Abidins ben Ali un Ēģiptes bijušais valsts galva Hosni Mubaraks, kuri diemžēl jau kļuvuši par dzīvu pierādījumu Rietumu ietekmes destruktīvajai iedabai.

***Šī ir 1.aprīļa - joku dienas - ziņa.***

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu