Jākobsons: kāds vēlas apturēt manu profesionālo darbību (152)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Žurnālistam Leonīdam Jākobsonam uzbrucēji savainojuši vaigu, un pašlaik viņš pārvests uz Stomatoloģijas institūtu, piektdien vēstīja Latvijas Radio 4. Cietušais ir pārliecināts, ka uzbrukums ir saistīts ar viņa profesionālo darbību, kādu rakstu, kura publicēšanu kāds vēlas apturēt.

Papildināta visa ziņa

«Viņi grib par katru cenu apturēt publikāciju,» īsziņā kolēģei rakstījis Jākobsons, gan nepasakot par kādu publikāciju ir runa.

Jākobsons apstiprinājis, ka viņam uzbrukuši divi cilvēki, kuri viņam arī iegriezuši astoņus centimetrus dziļu rētu vaigā. Žurnālists esot zaudējis daudz asiņu.

Jākobsons arī neatceroties uzbrucēju izskatu un nezina, vai viņu mērķis ir bijis tikai uzbrukt vai arī nogalināt žurnālistu.

Sociālajā tīklā «Facebook» kāds vīrietis Daniels Kominars (Daniel Kominar) ievietojis, iespējams, Jākobsona bildi pēc operācijas, kurā redzams, ka žurnālistam sagriezts vaigs. Kominars raksta, ka uzbrucēji Jākobsonu esot nogāzuši un spārdījuši ar kājām, un vaigu pārgriezuši ar mednieku nazi. Plastikas ķirurgs strādājis četrarpus stundu šonakt, lai sašūtu vaigu.

Policijas versija par uzbrukumu

Sākotnēji policija ziņoja, ka viņš ar šautu brūci nogādāts slimnīcā. Viena no galvenajām uzbrukuma versijām būs žurnālista profesionālā darbība, piektdien apliecināja Valsts policijas virsnieks Andrejs Sozinovs.

«Viena no galvenajam versijām, protams, ka būs saistīta ar viņa profesionālo darbību. Jākobsons ir rakstījis par ļoti dažādiem cilvēkiem un ļoti daudz, izvēlēties vienu no tā visa būtu pāragri,» norādīja Sozinovs.

Kolēģi un policija ir vienisprātis

Jākobsons pamazām atlabst un jau sācis staigāt. Tā portālam TVNET pastāstīja viņa kolēģis no portāla kompromat.lv Aleksandrs Šabanovs. Viņam ir vairākas versijas par uzbrukuma iemesliem.

Šabanovam pagaidām nav izdevies satikt vai sazvanīt savainoto kolēģi, taču par Jākobsona veselības stāvokļa uzlabojumiem pastāstījusi viņa sieva.

Pēc Šabanova teiktā, Jākobsons vakar operēts. Viņš nezināja, cik ilgi kolēģim būs jāuzturas slimnīcā. Šabanovs izteica divas versijas par uzbrukuma iemesliem.Viņš gan atturējās izteikties, kura no šīm versijām varētu būt ticamāka: «Es neņemos spriest.»

Pirmā - tas varētu būt atriebības mēģinājums, otra - centieni iebiedēt.

Jautāts, ar kurām Jākobsona publikācijām uzbrukums varētu būt saistīts, Šabanovs minēja materiālus par Borisu Rjazansku un Juriju Kozlovu. Viņi saistīti ar «Saskaņas centru». Rīgas mēra Nila Ušakova vārdu Šabanovs neminēja.

Šabanovs nosodīja uzbrukumu konkrēti kolēģim Jākobsonam un kopumā žurnālistiem, kurus profesijas specifikas dēļ nereti mēdz dēvēt par sabiedrības sargsuņiem.

Vakardienas uzbrukumu nosoda arī Latvijas Žurnālistu asociācija. Tās vadītāja Inga Spriņģe sarunā ar portālu TVNET uzsvēra - pat ja kādam nepatika Jākobsona darba metodes, žurnālistam nedrīkstēja uzbrukt. Viņa norādīja - ja kādam nebija pieņemamas Jākobsona darba metodes, ar tām varēja cīnīties dažādos veidos, bet nepārkāpjot likumu un nešaujot uz cilvēku.

Portāls TVNET jau ziņoja, ka vakar sava dzīvokļa kāpņu telpā Rīgā savainots portāla kompromat.lv žurnālists Jākobsons. Viena no galvenajām uzbrukuma versijām ir saistīta ar žurnālista profesionālo darbību.

Komentāri (152)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu