Jākobsons: mana slepkavība maksā no 20 tūkstošiem eiro (82)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/chrisbastian44

«Mana slepkavība tiek novērtēta ap 20 tūkstošiem eiro,» tā kādā intervijā «IMHO Club» nesen teica vakar sašautais kompromat.lv žurnālists Leonīds Jākobsons.

Vakar Jākobsonam uzbruka viņa dzīvokļa kāpņutelpā, Čaka ielā 47. Uzbrucēji it kā bijuši divi vīrieši, bet Jākobsons bija kopā ar savu mazgadīgo dēlu, kuram, pēc aculiecinieku teiktā, paguvis pateikt, lai bēg. Žurnālists sašauts sejā un patlaban ārstējas slimnīcā.

«Es ļoti filozofiski attiecos pret savu dzīvi, es neko tādu neesmu radījis. Mani piebeigs - un, ja man nepateiks, es pat nezināšu, par ko. Man galvā virmotu dažādi uzvārdi,» par iespējamo uzbrukumu intervijā sprieda Jākobsons.

«Ir bijuši gadījumi, kad man pie durvīm liktas sprāgstvielas, bija laiks, kad es un mana ģimene visur devās ar apsardzi, bija gadījums, kad čečenu bandīti pasūtīja pret mani lietu ekonomiskajā policijā,» viņš saka.

«Manu vērtību man paskaidroja šādi: par manas slepkavības pasūtīšanu jārēķinās, sākot ar 20 tūkstošiem eiro. Ja manās rokās būs kompromats un kāds izvērtēs, ka viņam ir izdevīgi tā dēļ izlikt 20 tūkstošus eiro un problēmu likvidēt, tad mani var nogalināt. Tagad es jau esmu publiska persona, tādēļ cena var pieaugt pat līdz 50 tūkstošiem. Līdz šim gan cilvēki emocionāli domājuši, ka grib, bet pēc tam pažēlojuši naudu,» stāsta žurnālists.

Komentējot skandalozās publikācijas vietnē kompromat.lv par Rīgas mēra Nila Ušakova epastu saraksti, Jākobsons uzsver: «Šo saraksti es saņēmu no pilnīgi legāla avota. Turklāt sākumā es to aiznesu prokuratūrai un lūdzu dot man juridisku vērtējumu. Tikai pēc tam es to sāku publicēt.»

Žurnālists apgalvo, ka Ušakova sarakste parādījusies vienā no torentu vietnēm, no kurienes viņš to lejuplādējis vienā failā. «Policija tagad, paņemot visus manus datorus, redzēs, ka es saraksti nekā neesmu falsificējis. Tas būs redzams ļoti skaidri, jo datorā viss ir redzams soli pa solim.»

«Es uzskatu, ka šī nav privāta sarakste, runa nav ne par kāda personisko dzīvi, ne par kaķiem, ne viņa sievām, bet gan par politiskām lietām... Ja kāds man atnestu «Par cilvēktiesībām vienotā Latvijā» epastus, es tos aiznestu uz prokuratūru. Ja man atnestu «Jaunā laika» epastus, es aiznestu arī tos,» savu nostāju epastu publicēšanas lietā skaidro žurnālists intervijā IMHOclub.lv.

Komentāri (82)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu