Dimiters vēlas no laikraksta "Diena" piedzīt miljonu (378)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kaspars Dimiters, kura sievas Līgas ikgadējās aktivitātes tieši seksuālo minoritāšu gājiena sakarā ir ieguvušas publicitāti arī ārpus mūsu jaukās zemītes, vēlas piedzīt no laikraksta "Diena" miljonu par tīšu goda aizskaršanu vai neslavas celšanu.

Dziesminieka Kaspara Dimitera sakopts rakstīts: "Tā kā ievainots ir ne tikai manas dzīvās sievas un ne tikai Vijas Artmanes dzimtas vēl dzīvo bērnu, mazbērnu un mazmazbērnu gods, bet arī jau mūžībā esošās latviešu aktrises, manas mātes Vijas Artmanes piemiņa, ar tiesas starpniecību no laikraksta “Diena” vēlos saņemt Ls 1 000 000 (vienu miljonu latu). Tādu summu uzskatu par atbilstošu šā apzināti ļaunprātīgā kaitējuma mērogam."

Līdzīgi kā Šlesers aroganti jau sevi dēvē par Rīgas mēru, tāpat arī dziesminieks jau ir izplānojis, ko iesāks ar miljonu: uzstādīs pieminekli Vijai Artmanei un bijušā Ļeņina pieminekļa vietā uzcels jaunu monumentu, tikai šoreiz mūsu pašu vietējam autoritārā režīma ieviesējam Kārlim Ulmanim. Un, protams, kaut ko atlicinās arī sev - "sabiedriskajās aktivitātēs nodedzināto privāto nervu šūnu atjaunošanai", raksta Dimiters.

Viens no iemesliem Dimitera neapmierinātībai ir "Dienas" interneta versijā "Tautas balsī" publicētais ieraksts ar fotogrāfiju, kāda izskatās Vijas Artmanes atdusas vieta. Foto uzņemts sakopts. Izspriediet paši, vai dziesminieks ir aizvainots par to, ka "Diena" atļāvusies publicēt fotogrāfiju, kurā redzams Vijas Artmanes kaps nožēlojamā stāvoklī, vai varbūt viņš jūtas aizskarts, ka Latvijas amatpersonas līdz šim nav varējušas sarūpēt vienai no mūsu slavenākajām aktrisēm pienācīgu kapa pieminekli?

Tiesa, paša dziesminieka dibinātais Vijas Artmanes piemiņas fonds līdz šim nav izrādījis aktivitāti, lai kaut vai pienācīgi sakoptu aktrises atdusas vietu. Dimiters taisnojas, ka fondam neesot finanšu, jo "konkrētu mediju mērķtiecīgi sabojātās reputācijas dēļ nevaru savākt nepieciešamos līdzekļus". Vai tiešām ir vajadzīga milzu nauda, lai sakoptu savas mammas atdusas vietu? Jāpiebilst, ka pēc 5.maija aktrises kaps ir sakopts.

Vija Artmane tika apglabāta 2008.gada 11.oktobrī.

Komentāri (378)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu