ECT skata Kononova sūdzību pret Latviju (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kononovs pret Latviju - Eiropas Cilvēktiesību tiesa skata lietu, kurā Latvijai bija uzdots izmaksāt vairāk nekā divdesmit vienu tūkstoti latu kompensāciju sarkanajam partizānam Vasīlijam Konovam.

Vasīlijs Kononovs Latvijā 2004. gadā atzīts par vainīgu kara noziegumos. 1944.gadā viņa vadītā sarkano partizānu grupa Mazo Batu sādžā nežēlīgi nogalināja vairākas ģimenes. Kononovu Augstāka tiesa Latvijā notiesāja uz gadu un astoņiem mēnešiem cietumā.

Kononovu pēc sprieduma atbrīvoja, jo viņš piespriesto termiņu bija jau izcietis gaidot notiesāšanu. Pēc atbrīvošanas Kononovs vērsās Eiropas Cilvēktiesību tiesā, kas Latviju atzina par vainīgu cilvēka ieslodzīšanā pirms tiesas sprieduma.

Cilvēktiesību Tiesa noteica, ka Latvijai jāmaksā Kononovam 30 000 eiro kompensācija. Šodien Eiropas Cilvēktiesību tiesa skata Latvijas apelācijas sūdzību tiesas Lielajā palātā. Spriedums gaidāms līdz šī gada beigām.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu