Variņos skolēni Palsas upes krastā iestāda 90 ozolus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.ziemellatvija.lv

Netālu no Variņu pamatskolas, nogāzē pie Palsas upes un parka, kopš otrdienas aug 90 mazi ozoliņi. Koku stādus nopelnīja sešas Variņu pamatskolas vecāko klašu audzēknes.

Klintas Beitikas, Lindas Kalniņas, Madaras Krūmiņas, Santa Mazjānes, Agitas Poles un Zanes Ošiņas rakstītās esejas par savu dzimteni Latviju pērn rudenī ieguva pirmo vietu valsts mēroga konkursā.

Par to meiteņu skola šomēnes saņēma balvu - 90 ozolu stādus, tikpat daudz, cik gadu pērn svinēja Latvijas Republika.

No Pļaviņu kokaudzētavas atvestos ozoliņus otrdien iestādīja Variņu pamatskolas 7. - 9. klašu skolēni un viņu skolotāji mežsarga Ivara Pētersona uzraudzībā. Bedrītes iepriekš izraka pašvaldības darbinieki.

Mežsargs spriež, ka izvēlētajā vietā ozoliem vajadzētu augt labi, jo nogāzē ir piemērota mālaina zeme. Variniešiem tikai jāuzrauga kociņi, lai tos neapgrauztu upmalas krūmos mītošie zaķi, un jāappļauj zāle, lai stādi neieaugtu.

"Kādi 500 gadi," spriež I. Pētersons, taujāts, cik ilgs mūžs ir ozolam. Tas nozīmē, ka koki pie skolas priecēs un dos paēnu daudzām Variņu pagasta ļaužu paaudzēm.

Balva emocionāli aizkustinājusi skolas latviešu valodas un literatūras skolotāju Māru Lāci. "Tas nav tikai vienai dienai, bet cilvēka mūžam. Turklāt ozols ir arī Latvijas simbols," saka pedagoģe.

Arī meitenes nesūrojas, ka balvā nav saņēmušas balvu izklaidei, piemēram, ekskursiju. "Ekskursija nav tik paliekoša un neparādīs, ko esam darījušas. Taču tagad pēc gadiem pašas redzēsim, kas ir izaudzis," saka Zane Ošiņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu