LTV operatori domā par streiku (26)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Televīzijas (LTV) operatori pieprasījuši atjaunot atalgojumu 2010.gada līmenī, taču pagaidām nekādi radikāli lēmumi par streiku nav pieņemti, apliecināja LTV operatoru nodaļas vadītājs Aivars Kalniņš.

LTV vadība ir vērsusies pie Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP), lūdzot panākt papildu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta sabiedriskajai televīzijai kopumā 795 tūkstošu latu apmērā.

«Tas man ir pārsteigums, jo pagaidām šāda lēmuma nav,» sacīja Kalniņš, atsaucoties uz kāda operatoru anonīmi teikto žurnālistiem par iespējamo sabiedriskās televīzijas operatoru streiku.

LTV ir 38 operatori, no kuriem deviņi strādā Ziņu dienestā. Kalniņš norādīja, ka 2010.gadā likme par stundu tika samazināta par 15 procentiem. Salīdzinoši labāk atalgoti esot operatori Ziņu dienestā.

«Dialogs ir atklāts, bet izteikums par iespējamo streiku varētu būt viena vai divu indivīdu sāpju kliedziens,» pastāstīja Kalniņš. Viņš uzskata, ka streiks būtu bezatbildība.

Ziņu dienesta vadītājs Dzintris Kolāts informēja, ka ir dzirdējis par operatoru neapmierinātību, taču neviens no operatoriem pagaidām žurnālistus neesot brīdinājis par iespējamu streika pieteikšanu, kam ir īpaša procedūra. «Nedomāju, ka tā būs. Kopīgi risinājumu atradīs,» viņš minēja.

LTV arodbiedrības pārstāve Ināra Vītola uzsvēra, ka par atalgojumu tiek runāts ar vadību, kas ir vērsusies pie NEPLP, un piektdien ir paredzēta tikšanās.

NEPLP ir saņēmusi vēstuli no LTV ģenerāldirektora Edgara Kota, apliecināja padomes pārstāvis Gints Grūbe.

Tajā Kots norāda, ka šo problēmu jau aktualizējis pērn oktobrī un tagad šo lūgumu pārsūta arī jaunievēlētajai padomei.

«Latvijas Televīzija aicināja Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi atbalstīt iniciatīvu par valsts budžeta dotāciju 795 tūkstošu latu apmērā, kas ļautu nodrošināt darbiniekiem atalgojumu atbilstoši 2009.gada amatalgu līmenim,» sacīts vēstulē.

Operatoru nodaļas lūgumam par atalgojuma atjaunošanu iepriekšējā līmenī pērn oktobrī pievienojās arī citi televīzijas darbinieki, un kopumā NEPLP tika iesniegti paraksti uz piecām lappusēm.

Operatori pamato, ka izdzīvošanai ir nepieciešami aizvien lielāki līdzekļi, jo cenas uz vietas nestāv, LTV operatoriem ir strauji krities darba daudzums, kā dēļ ienākumi pēc likmes apmaksas samazināšanas ir sarukuši uz pusi, kā arī iespējama kadru aizplūšana, kas ietekmētu LTV raidījumu kvalitāti.

LTV ģenerāldirektors paskaidro, ka 2009.gadā pēc budžeta dotācijas samazinājuma televīzija būtiski samazināja darbinieku skaitu no 551 līdz 459. 2010.gadā sabiedriskais medijs bijis spiests samazināt atalgojumu par 15%, bet faktiski atalgojuma samazinājums ir vēl lielāks, jo apturēta vai samazināta vairāku projektu ražošana, samazinot stundu apmaksas noslodzi.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu