Zikovs ar šaujamieroci draudējis jau iepriekš (70)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Par 2011.gada februārī kinoteātrī «Citadele» izdarīto Aigara Egles slepkavību apsūdzētajam Nikolajam Zikovam tas nav pirmais gadījums, kad viņš lietojis šaujamieroci, raksta laikraksts «Neatkarīgā».

Draudējis ar ieroci

«Līdz šim atklātībā nav minēts gadījums 2006. gadā, kad Zikovam uz ielas ar citu braucamā lietotāju izcēlies konflikts, kura laikā viņš oponentam draudējis ar ieroci. Pēc notikušā tikusi ierosināta krimināllieta, kurā sākotnēji Zikovs figurējis kā cietušais. Taču krimināllieta izbeigta, ierosinot piemērot viņam administratīvo sodu par nepareizu apiešanos ar ieroci. Tādā gadījumā sods varētu būt ieroča atsavināšana uz trim gadiem,» pastāstīja cietušo advokāts Romualds Vonsovičs.

Tā nenotika, un Vonsovičs pašlaik skaidrojot, kāpēc tas netika izdarīts un kur palikuši šīs lietas materiāli.

«Ja Zikovs jau toreiz būtu apturēts, tad, iespējams, slepkavība kinoteātrī nenotiktu,»

pieļāva advokāts.

Draud mūža ieslodzījums

Kā ziņots, Zikovs tiek apsūdzēts pēc Krimināllikuma 117.panta 3.punkta par slepkavību, ja tā izdarīta vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā. Par to var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem, piemērojot policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem un konfiscējot mantu.

Pats Zikovs savu vainu prokuratūras celtajā apsūdzībā noliedz, taču vienlaikus atzīst, ka vairāki tur norādītie fakti atbilst patiesībai. Viņa advokāts Armands Šūmanis uzskata, ka Zikova darbības nav pareizi kvalificētas, proti, apsūdzētais neesot izdarījis slepkavību pastiprinošos apstākļos.

Krimināllikums paredz daudzus un dažādus veidus, kā cilvēks var tikt nonāvēts, vakar tiesas sēdes pārtraukumā žurnālistiem sacīja advokāts. Viņš atturējās minēt konkrētu kvalifikāciju, kāda aizstāvības skatījumā būtu atbilstoša Zikova nodarījumam.

Nošauj nepilngadīgās meitas acu priekšā

2011.gada 19.februārī Rīgā, «Forum Cinemas» kinoteātrī «Citadele» filmas «Melnais gulbis» seansa beigās kinozālē tika nošauts 1968.gadā dzimušais bankas «Citadele» augsta līmeņa darbinieks, četru bērnu tēvs Egle. Tūliņ pēc notikušā aizdomās par šo slepkavību policija aizturēja 1983.gadā dzimušo juristu Zikovu. Vēlāk tiesa kā drošības līdzekli šim vīrietim piemēroja apcietinājumu, kurā viņš atrodas joprojām.

Egle tika nošauts nepilngadīgās meitas acu priekšā pēc tam, kad viņš netālu sēdošajam Zikovam aizrādīja par nepiedienīgi skaļu uzvešanos filmas laikā.

Pēc aculiecinieku stāstītā, Zikovs filmas «Melnais gulbis» seansa laikā uzvedies nepieklājīgi - izteicis skaļus komentārus, čabinājis uzkodu turzu un nekādi nav reaģējis uz pārējo skatītāju aizrādījumiem. Seansa beigās, kad uz ekrāna jau rādīti titri un skatītāji devušies prom, starp Egli un rindu augstāk sēdošo Zikovu notikusi vārdu pārmaiņa. Tad Zikovs izvilcis ieroci un vairākas reizes izšāvis Egles virzienā, viņu nogalinot. Iespējamo slepkavu aizturējuši citi kino apmeklētāji, kad vīrietis mēģinājis pamest zāli. Vēlāk viņš nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Komentāri (70)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu