Talsu traģēdijas lietā no valsts piedzīs Ls 50 000 (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā nepārsūdzēts stājies spēkā Augstākās tiesas (AT) Civillietu tiesu palātas šā gada 20.janvāra spriedums, ar kuru daļēji apmierināta Sanda Ziemeļa prasība un no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) piedzīta 50 000 latu atlīdzība par Ziemelim nodarīto morālo kaitējumu saistībā ar 1997.gadā notikušo Talsu traģēdiju.

Kā informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja, Ziemelis ar prasību par sakropļojuma, izķēmojuma, veselībai nodarītā un morālā kaitējuma atlīdzības piedziņu Rīgas apgabaltiesā vērsās 2009.gada 25.februārī. Saskaņā ar pieteikumu notikusī traģēdija prasītājam bija radījusi ievērojamas sekas - fizisku un morālu kaitējumu, kā arī neizdzēšamu negatīvu iespaidu uz visu dzīvi.

Kopumā Ziemelis lūdza tiesu piedzīt no valsts 410 000 latu, no kuriem 150 000 latu veidoja kompensācija par sakropļojumu, 150 000 latu - atlīdzība par morālo kaitējumu, bet 110 000 latu - atlīdzība par veselībai nodarīto kaitējumu.

Izskatot lietu pirmajā instancē, Rīgas apgabaltiesa par labu prasītājam no Latvijas valsts VUGD personā piedzina 50 000 latu atlīdzību par nodarīto kaitējumu veselībai un vēl 50 000 latu atlīdzību par nodarīto morālo kaitējumu, tātad kopā 100 000 latu.

VUGD pārsūdzēja pirmās instances tiesas spriedumu. AT Civillietu tiesu palāta minēto lietu apelācijas kārtībā slēgtā sēdē izskatīja šā gada 17.janvārī. Tā apmierināja Ziemeļa prasību daļā par 50 000 latu morālā kaitējuma atlīdzības piedziņu, bet pārējā daļā prasība tika noraidīta.

Kā pastāstīja Kataja, pilns apelācijas instances tiesas spriedums tika sagatavots 24.janvārī, un pēc tam 30 dienu laikā lietas dalībnieki to varēja pārsūdzēt kasācijas kārtībā AT Senātā. Tomēr spriedums šajā laikā netika pārsūdzēts, tāpēc tas stājās likumīgā spēkā.

Jau ziņots, ka 1997.gada 28.jūnijā Talsos Iekšlietu ministrijas rīkotajos svētkos, 19 metru augstumā lūstot un krītot autopacēlāja grozam, dzīvību zaudēja deviņi bērni un vairāki tika ievainoti.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu