Par Miķelsona «izpestīšanu» prasīts miljons (62)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Par bijušā a/s «Latvenergo» prezidenta Kārļa Miķelsona «izpestīšanu» no tā sauktās «Latvenergo» amatpersonu lietas dažas personas esot mēģinājušas noslēgt miljona vērtu darījumu, raksta portāls «Pietiek.com».

Sakārtot lietas

Pēc portāla rīcībā esošās neoficiālās informācijas Miķelsonam un ar viņa aizstāvību saistītām personām piedāvāts «sakārtot» lietas ar KNAB un Ģenerālprokuratūru tā, lai bijušajam «Latvenergo» šefam sagaidāmās apsūdzības sevišķi smagos noziegumos - kukuļņemšana, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana - tiktu mīkstinātas vai pārkvalificētas uz «vieglākiem» krimināllikuma pantiem. Šāda «sakārtošanas» piedāvājuma cena esot bijusi miljons latu. Piedāvājums izteikts pērn.

Vairāki avoti tiesībsargājošajās iestādēs gan portālam norādījuši, ka nekāda «sakārtošana» Latvenergo amatpersonu lietā neesot iespējama. «Latvenergo» amatpersonu lietā savāktā pierādījumu bāze pret darījumos iesaistītajām personām, to vidū bijušo «Latvenergo» šefu, esot tik apjomīga, ka jebkādas runas par iespējām mazināt sagaidāmās apsūdzības pret Miķelsonu esot «pilnīgas muļķības».

Latvenergo lieta

Jau vēstīts, ka Miķelsons kopā ar vairākām citām «Latvenergo» koncerna amatpersonām tika aizturēts 2010.gada vasarā. Šajā lietā KNAB par aizdomās turētām atzina 17 personas, tostarp sešas amatpersonas.

Tā dēvētajā «Latvenergo» amatpersonu lietā ir aizdomas par 1,13 miljonu eiro (791 000 latu) atmazgāšanu. Pēc KNAB domām, valsts uzņēmumu pārstāvji, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli un rīkojoties pretēji dienesta interesēm, ar mērķi prettiesiski gūt sev materiālu labumu nodrošinājuši labvēlīgu lēmumu pieņemšanu dažādu privātu uzņēmumu interesēs saistībā ar publiskajiem iepirkumiem un rekonstrukciju vairākos objektos.

Šajā lietā tika aizturēti Miķelsons, viceprezidents Aigars Meļko un SIA «Energy Consulting» īpašnieks Andrejs Livanovičs, kuram kopā ar abām «Latvenergo» amatpersonām bijis kopīgs uzņēmums «Innovia», AS «Sadales tīkls» valdes priekšsēdētājs Ivars Liuziniks un viņa vietnieks Andrejs Stalažs, kā arī «Sadales tīkla» Austrumu reģiona tehniskais vadītājs Edgars Vitkovskis.

Komentāri (62)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu