Mūrniece un Jaundžeikars vienojušies par izlīgumu strīdā par goda un cieņas aizskārumu (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) un Saeimas deputāts Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC) vienojušies par mierizlīgumu apelācijas instances tiesā izskatāmajā Jaundžeikara prasības lietā pret Mūrnieci par godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu un 38 140 latu kompensācijas piedziņu.

Izlīgums gan vēl jāapstiprina tiesai, taču tiesnese patlaban slimo, tāpēc Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātā šodien plānotā tiesas sēde notikt nevarēja, un par nākamās sēdes datumu nevienai no strīdā iesaistītajām pusēm pagaidām informācijas nav.

Jaundžeikars aģentūrai LETA izlīguma noteikumus atklāt nevēlējās, taču viņš norādīja, ka tajā nav runas par jebkādām naudas summām.

Savukārt Mūrniece aģentūrai LETA atklāja, ka, parakstot izlīgumu, viņa apņēmusies saistībā ar saviem iepriekš paustajiem izteikumiem "izplatīt kādu preses paziņojumu".

Kā ziņots, Jaundžeikara prasības pamatā bija Mūrnieces izteikumi pirms vairākiem gadiem raidījumā "Kas notiek Latvijā?". Viņa apgalvojusi, ka Jaundžeikars pārkāpis amata pilnvaras automašīnu iepirkuma konkursos, jo komisijās iekļāvis savu brālēnu, Īpašumu valsts aģentūras darbinieku Valteru Jaundžeikaru. Ministrs nepamatoti arī pārmetis Valsts policijas priekšnieka vietas izpildītājam Arvīdam Marhelam neziņošanu un sabotāžu.

Raidījumā Mūrniece izteikusi apgalvojumu, ka "Jaundžeikars nodarbojas ar privātām atriebībām un zog". Tas arī bijis pamats Jaundžeikaram iesniegt prasību. "Ar saviem nepamatotajiem apvainojumiem Mūrniece ir smagi aizvainojusi ne tikai mani un manu brālēnu, bet arī visu Jaundžeikaru ģimeni," iepriekš izteicās prasības iesniedzējs.

9.Saeimā Jaundžeikars netika ievēlēts, tomēr deputāta mandātu viņš saņēmis laikā, kamēr Ivars Godmanis (LPP/LC) pilda iekšlietu ministra pienākumus.

Jaundžeikara prasību pret Mūrnieci Rīgas apgabaltiesa pirmajā tiesu instancē izskatīja 2007.gadā. Toreiz prasība tika noraidīta, taču Jaundžeikars iesniedza apelācijas sūdzību AT.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu