Jaunā valdība sanāks uz pirmo sēdi (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien uz pirmo sēdi sanāks jaunā Ministru prezidenta Ivara Godmaņa (LPP/LC) vadītā valdība. Šodien notiks Ministru kabineta komitejas sēde, pēc kuras paredzēta ārkārtas valdības sēde. Savukārt kārtējā Ministru kabineta sēde notiks 8.janvāri.

Kā ziņots, Saeima 20.decembrī ar balsu vairākumu apstiprināja Godmaņa veidoto valdību, kurā premjera vadībā strādās 18 ministri. Par jaunās valdības apstiprināšanu balsoja 54 Saeimas deputāti, bet pret bija 43 tautas kalpi.

Jauno valdību veido četri politiskie spēki - Tautas partija (TP), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), Latvijas Pirmā partija/"Latvijas ceļš" (LPP/LC) un apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK). Šīs partijas veidoja arī iepriekšējo, Aigara Kalvīša (TP) vadīto valdību.

No iepriekšējās valdības Godmaņa vadībā turpinās strādāt tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (TB/LNNK), kultūras ministre Helēna Demakova (TP), reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP), ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP), bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks (LPP/LC), īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Oskars Kastēns (LPP/LC), vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), zemkopības ministrs Mārtiņš Roze (ZZS).

Amatus saglabājuši arī līdzšinējais satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP/LC) un īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Ina Gudele (ZZS), labklājības ministre Iveta Purne (ZZS) un īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības līdzekļu apguves lietās Normunds Broks.

Godmaņa vadītās valdības finanšu ministrs būs Atis Slakteris (TP), kurš iepriekšējā valdībā ieņēma aizsardzības ministra posteni, bet līdzšinējais veselības ministrs Vinets Veldre (TP) kļuvis par aizsardzības ministru.

Godmaņa valdībā būs četri jauni ministri - iekšlietu ministra amatu ieņems Mareks Segliņš (TP), izglītības un zinātnes ministre būs Tatjana Koķe, ekonomikas ministrs būs TB/LNNK virzītais Kaspars Gerhards, bet veselības ministrs būs Ivars Eglītis (TP).

Vienīgi Gerhardam un Eglītim nav pieredzes valdības darbā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu