Žurnāls „L’Offciel Latvija” aprīlī (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasauli silda arī ekoloģiska rīcība un zaļa domāšana modē, stilā, dizainā un mākslā šā vārda visplašākajā nozīmē. Par to „L’Offciel Latvija” aprīļa numurā lasiet plašu materiālu kopu.

Gandrīz noticējām globālajai krīzei, bet tad saņēmām ziņu, ka izsolē par vienu smaržu flakonu kāds samaksājis 8,9 miljonus eiro. Protams, tas bija leģendārā franču sirreālista Marsela Dišāna 1921. gadā radītais flakons, kurš nāca no modes metra Īva Senlorāna kolekcijas. Tas ir patīkams signāls, ka pasaulē ir kaislības, kuras nespēj nokaut pat krīze. Un tās arī silda šo pasauli.

Pasauli silda arī ekoloģiska rīcība un zaļa domāšana modē, stilā, dizainā un mākslā šā vārda visplašākajā nozīmē. Par to „L’Offciel Latvija” aprīļa numurā lasiet plašu materiālu kopu. Lielbritānija modes lietās ir vismaz pussoli priekšā visai pasaulei. Ja modē ir būt zaļam, tad noteikti jāredz, kā šī tendence izpaužas tieši pie britiem, starp kuriem netrūkst cilvēku, kuri par grēku uzskata pirkt makaronus, kuru izgatavošanā izmantotas sprostā turētu vistu olas. Un pats Velsas princis Čārlzs karaliskajai ģimenei piederošajā zemē audzē ekoloģiski tīrus dārzeņus un augļus, kurus ar zīmolu „Duchy Originals” tirgo britu veikalos.

Bet mēs paši, kuri savā pēdējo gadu skrējienā pēc dažādiem civilizācijas labumiem tomēr esam spējuši attapties, ka tā drīzāk bijusi bēgšana no dabas, tagad griežamies riņķī, meklējot ekoloģiskus produktus, dabai draudzīgus dizaina risinājumus un pat krāsas kā vecajos labajos laikos. Mēs savus bērnus atkal radinām pie koka rotaļlietām un kosmētikā novērtējam to, ko mums dāvā daba.

Pasakai līdzīgs stāsts par īstu Austrumu princesi – tā var teikt par Uzbekistānas Republikas prezidenta Islama Karimova meitu Guļnaru, kura absolvējusi Hārvarda universitāti, brīvi runā vairākās svešvalodās, ieguvusi politikas zinātņu doktora grādu un... rada augstās juveliermākslas darbus ar zīmolu „Guli”, kas tagad sācis sadarbību ar „Chopard”.

Ekskluzīvas ekspresintervijas ar Dzordžo Armāni, Vivjenu Vestvudu, Soņu Rikeli un vēl citām pasaules modes zvaigznēm par viņu skatījumu uz šīs sezonas modes aktualitātēm.

Pirmo reizi Latvijas stila un modes balvas pasniegšanas ceremonijā tika iekļauta nominācija par mūža ieguldījumu modes attīstībā, nominanta izvēli uzticot tieši „L’Officiel Latvija” redakcijai. Mēs izvēlējāmies Ilgu Sūnu. Bet tas bija tikai viens no iemesliem, lai tiktos ar Ilgu, kura ilgus gadus nostrādājusi žurnālā „Rīgas Modes” par mākslinieci, fotogrāfi un redaktori. Modes fotosesiju aizkadrus viņa sāka veidot gluži nejauši. Taču drīz vien šī aizraujošā fotospēle pārtapa augstas klases mākslas foto. Ilgas fotogrāfijas nonāca arī pasaules izstādēs un sapelnīja dažādas godalgas. Šo fotogrāfiju unikalitāti novērtēt ļauj tieši laika distance. Tāpēc tās ir jāredz!

Savu skaistuma recepti atklāj Latvijas Dizaineru savienības priekšsēdētāja Anita Grase, kura par izcilāko kosmētikas līdzekli uzskata veselīgu miegu. Taču viņai ir arī citi noslēpumi.

Ir vērts iepazīt vīru, kas saucams arī par Latvijas TV realitātes šovu „treneri”. Amerikāņu–vācu mediju mākslinieks un provokāciju meistars Maiks Hencs reiz bija nodomājis pirkt kreiseri „Aurora”, taču sekoja negaidīts notikumu pavērsiens...

Radio viņu dziesmas pārraida reti, TV ekrānos „Billy’s Band” būs pagrūti satikt, jo kanālu direktori apgalvo, ka grupas mūzika „neiekļaujas formātā”, taču eksperti šo Pēterburgas grupu ierindo starp Krievijas stilīgākajiem mūziķiem, ar kuriem ir vērts parunāties, lai uzzinātu vairāk, „kas lācītim vēderā”.

Ja kārojas nokļūt paradīzē, kur ziemu pārlaiduši Monarha tauriņi, ir jādodas uz Meksiku. Meksikas leģendas, maršruti, labākās piekrastes viesnīcas un vietas, kur nodoties gastronomiskām baudām, – lūdzu!

Kokteiļu cienītāji vienā no Rīgas izklaides kompleksiem tagad var baudīt īpašu kokteili „Coctail L’Officiel”, kurš radies, tieši pateicoties žurnālam „L’Offciel Latvija”. Aprīļa numurā tiek atklāts šā saulainā dzēriena dzimšanas noslēpums.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu