Nav pamata pašvaldībās atļaut lietot krievu valodu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Premjers Valdis Dombrovskis uzskata, ka pēc referenduma nav pamata runāt par to, ka pašvaldībās varētu atļaut lietot krievu valodu. Dombrovskis svētdien TV3 raidījumam «Nekā personīga» sacīja, ka pašreiz netiek izskatīta iespēja pašvaldībām ļaut izmantot krievu valodu saziņā ar tās iedzīvotājiem.

Viņš norādīja, ka pašreiz iedzīvotājiem arī netiek atteikta palīdzība, ja viņi runā krievu valodā.

Premjers uzsvēra, ka šādai idejai nav pamata, jo latviešu valoda arī pēc referenduma paliks vienīgā valsts valoda Latvijā.

Jau vēstīts, ka provizoriskie tautas nobalsošanas rezultāti liecina, ka par oficiālu divvalodību Latvijā sestdien nobalsojuši 273 347 jeb 24,88% balsstiesīgo, savukārt pārliecinošs vairākums ‒ 821 722 jeb 74,8% ‒ nobalsojuši pret to.Līdz ar to saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem Latvijā vienīgā valsts valoda paliks latviešu valoda.

Tiesa, Latgalē balsojums bija savādāks - tur 55,57% balsstiesīgo iedzīvotāju nobalsoja par divvalodību, turklāt Daugavpilī atbalstu krievu valodai kā otrai valsts valodai pauda 85% pilsoņu.

Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs («Saskaņas centrs») jau paspējis paziņot, tā kā Latvijas pilsētās un novados lielākā daļa no pilsoņiem nobalsojusi par krievu valodu kā otru valsts valodu, ir jādomā par reģionālās valodas statusa piešķiršanu krievu valodai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu