Skolotāju protesta gājiena atbalstītāju skaits aug vairumā (60)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējo dienu laikā arvien vairāk organizāciju izteikušas atbalstu 2.aprīlī gaidāmajam skolotāju protesta gājienam un aicinājušas savus biedrus tajā piedalīties, pastāstīja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Astrīda Harbaceviča.

Jau ziņojām, ka vakar savu atbalstu akcijai izteica Latvijas Māsu arodbiedrība, aicinot tajā piedalīties ikvienu izglītības vai zinātnes nozarē strādājošo veselības aprūpes personāla darbinieku.

Otrdien gatavību solidarizēties ar protesta gājiena dalībniekiem apliecināja arī Latvijas Zinātnieku savienības valde un Latvijas Jauno zinātnieku apvienība, aicinot visus, it īpaši jaunos zinātniekus, piedalīties tajā.

Trešdien savu atbalstu publiski izteica politiskās apvienības "Saskaņas centrs" Saeimas frakcija, bet vakar par atbalstu protesta akcijai nolēmusi arī Latvijas Izglītības vadītāju asociācija un mutiski savu atbalstu protesta akcijai paudusi arī vecāku apvienība "VISI".

LIZDA priekšsēdētāja norāda, ka nav aicinājusi nevienu no minētajām organizācijām masveidā piedalīties protesta gājienā, taču pieļauj, ka protesta gājiena dalībnieku skaits varētu būt lielāks nekā Rīgas domē saskaņotie četri tūkstoši.

Tikmēr 2.aprīlī paredzētajam gājienam ir arī savi pretinieki. Vakar vakarā Latvijas Skolotāju kongresa valde paziņoja, ka neizprot skolotāju vēlmi 2. aprīlī traucēt mācību darbu, un aicināja skolotājus tajā nepiedalīties, kā arī nerīkot streiku eksāmenu laikā.

"Pēdējo 18 gadu garumā streiki nebūt nav uzrādījuši savu efektivitāti, vien vairojuši tautas uzticību zaudējušo politiķu vēlmei sašķelt tautu," norāda kongresa valde, uzsverot, ka arī arodbiedrības konferences būtu nepieciešams rīkot sabiedrības vienotībai un pedagoga darba kvalitātes uzlabošanai, nevis protesta akciju formu meklējumiem.

Vienlaikus Skolotāju kongresa valde aicina izstrādāt konsekventas prasības valdībai un gadījumā, ja tās netiek respektētas, 1.septembrī nesākt jaunu mācību gadu.

Jau ziņots, ka Latvijas Skolotāju kongresa valdes priekšsēdētājs ir pedagoģijas zinātņu doktors Edgars Kramiņš. Kongresa domē darbojas Latvijas Universitātes Filoloģijas un mākslas zinātņu fakultātes dekāne Ausma Cimdiņa, ekonomikas zinātņu doktore un Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas pasniedzēja Sarmīte Jēgere, Latvijas Universitātes pasniedzējas Aija Priedīte un Skaidrīte Lasmane.

Domē ir arī Rīgas 49.bērnudārza vadītāja Īrija Bērziņa, Rīgas Valda Zālīša pamatskolas direktores vietniece Inta Rakēviča, Vecumnieku mūzikas un mākslas skolas direktore Iveta Lavrinoviča, pedagoģe Biruta Bauma un citi.

Pēc LIZDA priekšsēdētājas domām, izplatot šādus paziņojumus, kongresa valdes locekļi vai nu nepārzina situāciju, vai ir maz zinoši par to, ko dara arodbiedrība.

Komentāri (60)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu