CVK nebūs kurjers urnās iemestās naudas nogādāšanai valsts budžetā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) vairs nebūs kurjers vēlēšanu urnās iemesto naudas zīmju nogādāšanai valsts budžetā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Labrīt, Latvija» svētdienas rītā norādīja CVK vadītājs Arnis Cimdars.

Viņš pastāstīja, ka tradicionāli Ogres iecirkņus izmanto kā kurjerus valsts ieņēmumiem. Arī šoreiz bijusi naudas zīme, taču Cimdars nezināja, vai tā ir bijusi adresēta kādam konkrētam cilvēkam.

«Mēs Centrālajā vēlēšanu komisijā nolēmām, ka mēs vairs nebūsim kurjera pakalpojuma sniedzēji, vietējām komisijām pašām jānogādā valsts budžetā nauda,» sacīja Cimdars.

Kopumā vērtējot referenduma rezultātus, Cimdars vērsa uzmanību uz vēlētāju dalības procentuālo lielumu un piedalījušos vēlētāju skaitam. «Tas, ka mums ir krietni pāri miljonam, arī ir ļoti uzmanības vērts,» atzina Cimdars.

Tāpat viņš uzsvēra, ka referenduma diena, neskatoties uz ļoti jūtīga jautājuma būtību, ir pagājusi mierīgā atmosfērā, un ir bijusi tolerance pret citādi domājošajiem.

Būtiski incidenti referenduma dienā nav bijuši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu