"Domenikss": Latvijas auto tirgus varētu atgriezties 1999.gada līmenī (18)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Automašīnu tirgotājs "Domenikss" prognozē, ka šogad Latvijā kopumā varētu notirgot 6000 jaunu automašīnu, kas atbilstu 1999.gada rādītājiem.

"Domenikss" valdes priekšsēdētāja Benita Sadauska atzina, ka situācija nozarē ir ļoti kritiska. Cilvēki šobrīd ļoti uzmanīgi domā par saviem tēriņiem, tostarp jauna auto iegādi. Šādā situācijā uzņēmumiem ir jākoncentrējas savas darbības efektivizācijas un optimizācijas pasākumu īstenošanai, kuriem "Domenikss" pievērsies jau ļoti agri, sacīja Sadauska.

Neskatoties uz situāciju tirgū, arī šobrīd "Domenikss" redz attīstības iespējas, piebilda Sadauska.

"Domenikss" direktors Viktors Troicins pastāstīja, ka pērn pārdotas 456 vieglās automašīnas, no kurām 383 bija "Mercedes-Benz". Pārdotākā automašīna bija "Mercedes-Benz" C-klase.

Tāpat Troicins uzsvēra jaunā "Jāresvāgen" zīmola veiksmīgu ieviešanu. Zīmols ietver auto, kurš nav vecāks par vienu gadu un ir ar nelielu nobraukumu.

Šā gada divos mēnešos "Domenikss" pārdevis 67 vieglās un 30 komerctransporta vienības. Savukārt uzņēmuma servisos pārdoto stundu skaits sasniedzis 13 306, kas ir tikai nedaudz mazāk kā gadu iepriekš. "Domenikss" apgrozījums divos mēnešos bijis 3,2 miljoni lati.

Troicins piebilda, ka "Domenikss" optimistiskāk skatās uz turpmākajiem gada mēnešiem, jo marts, salīdzinot ar pirmajiem diviem mēnešiem, bijis labāks automašīnu pārdošanas ziņā.

Kopumā šogad "Domenikss" plāno apgrozījuma kritumu 15% apmērā un pārdošanas apjomu kritumu - 19% apmērā.

Sadarbībā ar ražotāju "Domenikss" komerctransporta klientiem tagad piedāvā līzingu, ko nodrošina ražotājs. Tāpat "Domenikss" gatavojas līzinga atsavināto automobiļu tirdzniecībai. Jau ir vienošanās par sadarbības sākšanu ar vairākām līzinga kompānijām.

Savukārt "Domenikss" vieglo automobiļu vairumtirdzniecības un mārketinga vadītājs Ģirts Zemītis informēja par jauno "Mercedes-Benz" E-klasi, kuru šodien svinīgi prezentēja "Domenikss" salonā.

Tāpat salonā ir apskatāmi visi iepriekšējo gadu izlaidumu E-klases automobiļi izstādē "Atpakaļ nākotnē". Kopumā E-klase ir piedzīvojusi deviņas paaudzes.

Kā ziņots, automašīnu tirgotāja "Domenikss" apgrozījums 2008.gadā ir samazinājies par 20%, sasniedzot vairāk nekā 47 miljonus latu, aģentūru LETA informēja uzņēmuma direktors Viktors Troicins.

Pērn uzņēmums realizējis 1279 automobiļus. 2007.gadā kopējais pārdoto automobiļu skaits bija 1920.

Pārdoto automašīnu skaita samazinājumu uzņēmums skaidro ar kopējo jauno auto tirgus kritumu, kas kopumā, salīdzinot ar 2007.gadu, ir samazinājies par 41%. Troicins norāda, ka auto tirgu, protams, ietekmē iedzīvotāju maksātspējas mazināšanās, kopējā valsts ekonomiskā situācija, kā arī banku politika saistībā ar līzinga nosacījumu maiņu.

Salīdzinot ar kopējo tirgus kritumu 41% apmērā, apgrozījuma rādītāji liecina, ka "Domenikss" arī šādos apstākļos ir spējis strādāt efektīvi un stabili.

"Jau pagājušajā gadā veicām vairākus soļus "Domenikss" darbības efektivizācijai - realizējām uzņēmuma pārstrukturizēšanu, izmaksu optimizāciju, katra darbinieka efektivitātes palielināšanu, mūsu komandai pievienojās pieredzējis kolēģis no Vācijas, kas uzņēmās "Mercedes-Benz" vieglo automobiļu tirdzniecības direktora pienākumu veikšanu," sacīja uzņēmuma vadītājs.

"Domenikss" arī šogad turpinās uzņēmuma izmaksu optimizāciju, pakalpojumu klāsta palielināšanu, intensīvu darbu ar esošajiem un potenciālajiem klientiem, izstrādājot elastīgus produktu un pakalpojumu piedāvājumus.

Kā ziņots, 2007.gadā uzņēmuma apgrozījums bijis 57 479 540 lati, bet 2006.gadā - 40 057 076 lati. Peļņa 2007.gadā sasniegusi 2 933 990 latus.

Kā ziņots, "Domenikss" grupā ietilpst SIA "Domenikss" - "Mercedes-Benz" oficiālais pārstāvis Latvijā, SIA "Domenikss Ventspils" - uzņēmuma pārstāvniecība Kurzemē, SIA "Domenikss Daugavpils" - uzņēmuma pārstāvniecība Latgalē, kā arī SIA "Baltijas Auto Centrs".

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu