Zatlers: VK revīzija par Dienvidu tiltu būs iespēja jaunajai valdībai sevi pierādīt (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts kontroles (VK) veiktā revīzija par Dienvidu tilta būvniecību būs "lieliska iespēja" jaunajai valdībai parādīt, ka pēc VK ziņojuma seko arī tās ieteikumu un atbildīgo cilvēku izvērtēšana, šodien pēc tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski (JL) žurnālistiem sacīja Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Savukārt Dombrovskis sacīja, ka ir jau nosūtījis rezolūciju reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram Edgaram Zalānam (TP), kuram būs jāsagatavo priekšlikumi, ko šajā situācijā var darīt valdība.

"Viduvējā kvalitātē uzceltais tilts, kurš ir viens no dārgākajiem tiltiem, uzvedināja uz šim domām," sacīja Dombrovskis, norādot, ka VK ziņojumā teiktais viņam nav radījis pārsteigumu.

Dombrovskis teica, ka laikā, kad Rīgas domi vadīja viņa partijas pārstāvis, "Jaunais laiks" (JL) centies ierobežot tilta tēriņus, taču partijai bijušas domstarpības ar tā brīža koalīcijas partneriem.

Tāpat arī vēlāk no viņa puses izskanējis ierosinājums tilta būvniecībā piesaistīt Eiropas Savienības fondu līdzekļus, taču kā pretarguments skanējis, ka tas prasīšot pārāk ilgu laiku.

Jau ziņots, ka VK padome vakar noraidījusi Rīgas domes pārsūdzību par Dienvidu tilta revīzijas rezultātiem un tāpēc šodien publiskoja tās rezultātus. Rīgas dome Dienvidu tilta būvniecībā izšķērdējusi 27 miljonus latu, šodien intervijā Latvijas Radio atklāja valsts kontroliere Inguna Sudraba.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu