Bērings-Breivīks vēlējies pēc slaktiņa bēgt uz Serbiju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Masu slepkava Anders Bērings-Breivīks pēc slaktiņa plānojis nolaupīt nelielu lidmašīnu un bēgt uz Serbiju, ziņo Zviedrijas laikraksts «The Local».

Breivīks policijai nopratināšanas laikā atzinies, ka apguvis lidmašīnas «Cessna» vadīšanas mākslu, skatoties video vietnē «Youtube», kā arī lasot dažādas pamācības internetā.

«Visgrūtākā daļa ir nosēšanās. Pacelšanās un lidošana nemaz nav sarežģīta,» izmeklētājiem teicis Breivīks.

Plānoja lidmašīnu uzpildīt gaisā

Slepkava bija iecerējis pēc sprādziena Oslo un apšaudes Ūteijas salā doties uz Fornebu lidlauku Oslo nomalē un tur nozagt nelielo «Cessna» lidmašīnu. Ar īpaši aprīkotas somas palīdzību viņš plānoja lidmašīnu atkārtoti uzpildīt, tai gaisā esot. Tādējādi viņš bez nosēšanās cerēja sasniegt Moldovu, Baltkrieviju vai Serbiju.

Jāatgādina, ka Serbiju, Armēniju un Izraēlu Brevīks savā internetā ievietotajā manifestā uzsvēris kā viņa ideāliem draudzīgas valstis.

«Brevīks atklājis, ka plānoja bēgt, un runāja par viņam draudzīgu valstu sasniegšanu lidmašīnā. Viņš šādu plānu bija apsvēris, taču novirzījās no tā, galu galā nolemjot, ka Ūteijas sala būs viņa pēdējais pieturpunkts,» žurnālistiem atzinis Oslo policijas pārstāvis.

Atsakās no «neīstenojamā» plāna

Saskaņā ar policijas teikto, Brevīks sapratis, ka tikšana prom no salas dzīvam būtu ārkārtīgi sarežģīta. Viņš esot sapratis arī to, ka, ņemot vērā viņa pastrādāto, uz viņa izvēlēto valsti bēgšanai tiktu izdarīts milzīgs rietumvalstu spiediens viņu izdot tiesāšanai, kas, visdrīzāk, arī notiktu. «Galu galā viņš secināja, ka šāds plāns nav īstenojams,» norāda policijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu