Jūrmalas mēra vietniece Loskutova paliek amatā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jūrmalas domes deputāti piektdien ārkārtas sēdē nolēma, ka domes priekšsēdētāja vietniece Larisa Loskutova arī turpmāk paliks amatā.

Par opozīcijas deputātu priekšlikumu atcelt Loskutovu no amata nobalsoja seši deputāti, bet pret bija septiņi pozīcijas deputāti. Viens deputāts balsojumā atturējies. Līdz ar to šāds lēmums nav pieņemts, aģentūrai BNS pastāstīja viens no šā opozīcijas deputātu priekšlikuma iesniedzējiem Aigars Tampe.

Priekšlikumu par Loskutovas gāšanu no amata bija iesnieguši septiņi opozīcijas deputāti, taču nav zināms, kurš no viņiem piektdien balsojumā atturējies.

«Mēs apzināmies, ka opozīcijā esam mazākumā,» teica Tampe.

Opozīcijas deputātiem nebija balsu pārsvara, jo, lai arī sēdē nepiedalījās pozīcijas deputāte Dzintra Homka, darbā ir atgriezies Jūrmalas mērs Gatis Truksnis.

Jūrmalas domes pozīcijā ir astoņi, bet opozīcijā ‒ septiņi deputāti.

Jau vēstīts, ka septiņi Jūrmalas domes opozīcijas deputāti vēlas panākt mēra vietnieces Loskutovas gāšanu no amata saistībā ar Valsts kontroles atzinumu par nesaimniecisku rīcību pašvaldības kapitālsabiedrībās. Iesnieguma pamatā ir Valsts kontroles pārskats par Jūrmalas pilsētas pašvaldības darbu un līdzekļu izšķērdēšanu kapitālsabiedrībās, kā arī vairāki citi apstākļi, piemēram, tas, ka triju gadu laikā tā arī nav atjaunots Majoru kultūras nams, ir nesaprotami, kāpēc tik daudz līdzekļu tērēti grāvju tīrīšanai, bet maz izdarīts. Deputāts arī norādīja uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja atzinumu par mēra vietnieci un citiem.

Tampe iepriekš klāstīja, ka šonedēļ domes ārkārtas sēdē ticis skatīts lēmuma projekts, lai pašvaldības finansēto informatīvo biļetenu turpmāk izdotu tikai latviešu valodā. Tomēr sēdes laikā radies iespaids, ka tās vadītāja Loskutova, kura šos pienākumus bija uzņēmusies domes priekšsēdētāja Trukšņa prombūtnes dēļ, aizstāvot divvalodību Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu