Infiniti konceptauto, kurš tapa 20 gadus (36)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā jau solīts iepriekš, Infiniti Ženēvas auto šovā prezentējis savu esenci konceptautomobiļa Essence veidolā.

Nissan Motor struktūrvienība Infiniti šogad svin 20 gadu jubileju un tādēļ izlaidusi īpašu konceptauto, kas, kompānijas vārdiem, ir gadu gaitā iekrāto zināšanu un visu markas līdzšinējo modeļu labāko īpašību apkopojums. Turklāt Essence ne tikai ataino Infiniti panākumus augstas veiktspējas premium segmenta automobiļu ražošanā, bet arī sniedz ieskatu markas nākotnē, kur dizainam ir tikpat liela nozīme kā jaudai, kuru būs iespējams gūt, nepaaugstinot degvielas patēriņu.

Infiniti Essence ir 4,7 m gara divvietīga kupeja, kuras īpašnieks, pēc galvenā Infiniti produktu plānotāja Fransuā Bankona teiktā, ir 42 gadus vecs vīrietis vai sieviete, kas dzīvē daudz sasniedzis, ir gatavs uzņemties risku un ir radis baudīt tikai labākās lietas. "Lai arī auto ir aprīkots ar īstu spēkstaciju, kas attīsta 600 zirgspēkus, tā īpašnieks neizrādīs automobiļa potences, jo pēc dabas viņš ir intelektuālis, nevis vienkāršs naudas taisītājs," - tā Bankons.

Essence ārējais dizains un virsbūves proporcijas ir īsteni sportiskas - garš motora pārsegs un masīva, bet vienlaikus arī salīdzinoši īsa aizmugure ar pasažieru telpu. Tomēr Infiniti uzsver, ka šis nav agresīvs sporta auto, drīzāk jau gran turismo kupeja, piemēram, braukšanai pa Vācijas autobāņiem.

Salona galvenā īpatnība ir tā divējādā daba. Vadītāja vieta ir strikti nodalīta no pasažiera sēdvietas un visi instrumenti un vadības ierīces ir pakārtotas vadītāja ērtībām. Turklāt atšķirībā no sarkanbrūnā kokona, kas ieskauj pasažieri, vadītāja zonā dominē melnā krāsa.

Infiniti Essence ir automobilis ar 3,7 litru V6 benzīna twin turbo dzinēju, kurš attīsta 440 zirgspēkus, taču, sekojot vispārējām tendencēm auto būves industrijā, tam uzstādīts jaunākās paaudzes elektromotors. Diska formas iekārta atrodas starp dzinēju un transmisiju un attīsta maksimāli 160 zirgspēku jaudu. Strādājot paralēli, iekšdedzes dzinējs un elektromotors kopā attīsta 600 zirgspēkus.

Un vēl - speciāli konceptautomobilim modes nams Louis Vuitton izstrādājis koferu komplektu, kas ļauj maksimāli izmantot ne visai lielā bagāžas nodalījuma tilpumu.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu