Maskavā sāksies Hodorkovska tiesāšana jaunās apsūdzībās (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Likvidētās Krievijas enerģētikas kompānijas "Jukos" bijušais valdes priekšsēdētājs Mihails Hodorkovskis otrdien Maskavā stāsies tiesas priekšā, kur tiks izskatītas jaunas viņam izvirzītas apsūdzības par finanšu krāpšanos.

Hodorkovskim un viņa partnerim Platonam Ļebedevam izvirzītas jaunas apsūdzības par svešas mantas zādzību lielos apmēros un nelikumīgiem maksājumiem 896 miljardu rubļu (13,89 miljardu latu) apmērā laika posmā no 1998. līdz 2003. gadam.

Notiesāšanas gadījumā viņiem draud vairāk nekā 20 gadu cietumsods.

Hodorkovskis un Ļebedevs pagājušajā nedēļā tika pārvesti uz Maskavu no Sibīrijas, kur viņi izcieta piespriesto sodu.

Viņu advokāti jaunās apsūdzības nodēvējuši par anekdotisku safabricējumu un Kremļa mēģinājumu nepieļaut uzņēmēju atbrīvošanu tuvākajos gados.

Hodorkovskis un viņa partneris Platons Ļebedevs 2005.gada maijā tika notiesāti par krāpšanu un nodokļu nemaksāšanu. Viņiem abiem piespriests astoņu gadu cietumsods. Viņi atrodas cietumā kopš 2003.gada.

Hodorkovskim izvirzītās apsūdzības un kompānijai "Jukos" veikto nodokļu uzrēķinu daudzi analītiķi uzskata par atriebību naftas magnātam par politiskajām ambīcijām, kā arī par Kremļa centieniem atjaunot valsts kontroli pār nozīmīgākajiem Krievijas ekonomikas sektoriem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu