Musulmaņiem aizliedz Chevrolet

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Chevrolet

Ēģiptes islāmistiskā grupējuma Salafi garīgais līderis izdevis oficiālu rīkojumu, ar kuru aizliedz pirkt un braukt ar Chevrolet markas automobiļiem, vēsta Motor.ru.

Savdabīgā rīkojuma izdošanas iemesls ir Chevrolet emblēma. Saskaņā ar amerikāņu kompānijas oficiālo pozīciju Chevrolet emblēma savulaik veidota, par pamatu ņemot tauriņa kaklasaites formu. Garīgais līderis par to acīmredzot nav tik pārliecināts un uzskata, ka emblēma vairāk atgādina kristiešu krustu, tādēļ musulmaņiem braukt ar šādiem auto būtu grēks un tas nekādā gadījumā nav pieļaujams.

Ēģiptē līdera rīkojums uztverts visai negatīvi. Piemēram, Ēģiptes televīzijas diktors Amrs Adibs savā raidījumā pie Salafi vadītāja vērsies ar jautājumu: «Chevrolet pastāv jau gadsimtu, bet kādēļ kristiešu simbols šīs kompānijas emblēmā ir pamanīts tikai tagad?»

«Ar šo rīkojumu mēs esam nonākuši visai dīvainā situācijā. Vai tiešām mums tādēļ nāksies pulcēties mītiņos un vai tiešām mēs sāksim lūgties pie šīs zīmes? Vai tiešām taurenītis tika izdomāts, lai mūs pazemotu? Laikā, kad Ēģiptē ir tik daudz nopietnu problēmu, jūs uztrauc tikai krusts?» pie šeiha vērsās Adibs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu