Norvēģija atsauc daļu vēstniecības Sīrijā darbinieku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

01.02.2012. Vandaļu Norvēģija trešdien paziņoja, ka, pieaugot vardarbībai starp valdības un opozīcijas spēkiem, drošības apsvērumu dēļ tā ievērojami samazinās savas diplomātiskās pārstāvniecības Sīrijā darbinieku skaitu.statuja Mediči villas dārzā Romā.

Norvēģijas ārlietu ministrs Jūnass Gārs Stēre televīzijas kanālā «TV2 Nyhetskanalen» paziņoja, ka Norvēģija nolēmusi atsaukt visus tos darbiniekus, kuru klātbūtne nav būtiska vēstniecības pamatfunkciju veikšanai, tomēr neprecizēja, cik darbinieki dosies prom no Damaskas.

«Drošība ir mūsu prioritāte,» viņš uzsvēra.

Vardarbīgas sadursmes starp Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam lojālajiem spēkiem un opozīciju Damaskas piepilsētās kļūst arvien intensīvākas.

Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek protesti un nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Apvienoto Nāciju Organizācija ( ANO) ir atzinusi, ka vairs nespēj izsekot Sīrijā nemieros bojāgājušo skaitam, bet aprēķinājusi, ka tas pārsniedz 5400 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu