Saeimas komisijas deputāti pauž bažas par finansiālo situāciju LTV

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija ceturtdien, 26.februārī, iepazinās ar Latvijas Televīzijas finansiālā nodrošinājuma situāciju un plānotajām aktivitātēm šogad, informēja Saeimas Preses dienestā.

Komisijas deputāti ir nobažījušies par ievērojamo budžeta samazinājumu LTV, kas jau patlaban ir skāris lielu daļu televīzijas programmu. Ir samazināts finansējums ziņu raidījumiem un izklaides programmām, tostarp arī sporta pārraidēm un bērnu raidījumiem. LTV būs jāatsakās no jaunu seriālu un teātra izrāžu ierakstu veidošanas, dokumentālo raidījumu slejas, sestdienas vakara programmām un koncertu translēšanas. „Mums bija jānosaka prioritāte, un šobrīd tie ir informatīvie un dokumentālie raidījumi,” deputātiem skaidroja LTV ģenerāldirektora vietnieks Arnis Kuprišs.

A.Kuprišs atzina, ka LTV budžeta grozījumi, kas paredz LTV dotācijas samazināšanu par 2,4 miljoniem latu, skar ne tikai programmu finansējumu, bet arī administratīvās izmaksas. Ir atlaisti darbinieki gan finanšu, grāmatvedības un reklāmas nodaļās, gan arī programmu režisori un tehniskie darbinieki.

Atbildot uz komisijas priekšsēdētāja Oskara Kastēna jautājumu par turpmākajiem plāniem finansējuma nodrošināšanā, A.Kuprišs skaidroja, ka LTV vēl joprojām cer uz papildu finansējumu, kas nepieciešams televīzijas darba nodrošināšanai šogad. Ja finansējums netiks piešķirts, pārmaiņas LTV būs vēl sāpīgākas, brīdināja A.Kuprišs. Ir ļoti strauji samazinājušies ieņēmumi arī par reklāmu. 2008.gada janvārī reklāmas līgumi bija noslēgti par 290 tūkstošiem latu, bet šā gada janvārī - vairs tikai par 27 tūkstošiem latu.

Tikšanās nobeigumā Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti LTV aicināja uz sadarbību, skatot komisijā jauno Audio un audiovizuālo mediju pakalpojumu likumprojektu, kas paredz sabiedriskajiem medijiem piešķirt finansējumu no valsts budžeta 0,3 procentu apmērā no iekšzemes kopprodukta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu